Οι πωλήσεις smartphone έπεσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη για το Q1 2018

Οι πωλήσεις smartphone έπεσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη για το Q1 2018

Οι πωλήσεις smartphone έπεσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη για το Q1 2018.

Τα smartphones δεν είναι πλέον το δυναμικό στοιχείο που κάποτε ήταν, και οι καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη βιώνουν ένα φυσιολογικό κορεσμό με αυτές τις συσκευές, σύμφωνα με νέα έρευνα της Canalys.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 6,3% ετησίως, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε ένα μόνο τρίμηνο.

Η Δυτική Ευρώπη επηρεάστηκε περισσότερο από αυτή την τάση, με μείωση κατά 13,9% στις πωλήσεις, δηλαδή αποστολή συνολικών μονάδων έφτασε τα 30,1 εκατομμύρια. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, παρέμεινε μια αναπτυσσόμενη περιοχή όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,3%, με 15,9 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν εξαιτίας της Ρωσίας, η οποία φαίνεται ότι δεν πτοήθηκε από αυτό το φαινόμενο.

Η ένα από τα μέλη της εταιρείας Canalys που διεξήγαγε την έρευνα, ο Μπεν Στάντον, έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μειωμένες πωλήσεις smartphone που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε μια δήλωση του, λέγοντας:

«Το 2018 αναμφισβήτητα θεωρείται μια νέα εποχή για τα smartphones στην Ευρώπη. Οι λίγες αναπτυσσόμενες αγορές δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν τις κορεσμένες συνήθειες των καταναλωτών. Βγαίνουμε από μια δύσκολη εποχή ανάπτυξης και περνάμε σε μια κυκλική εποχή. Αυτό αποτελεί μια ολοκαίνουργια πρόκληση για τους κατασκευαστές και τους φορείς εκμετάλλευσης αυτών των συσκευών, οπότε αναμένουμε ότι αρκετά μικρότερα εμπορικά σήματα θα εγκαταλείψουν την αγορά κατά τα επόμενα χρόνια.

Η Samsung, η Apple και η Huawei ήταν οι τρεις κορυφαίοι πωλητές στην Ευρώπη, Από κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η Samsung παρέμεινε στην κορυφή με 15 εκατομμύρια πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη, αλλά ο κορεάτικος κατασκευαστής υποχώρησε κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, προφανώς γιατί η Huawei και η Xiaomi ήταν σε θέση να μεγαλουργήσουν με μοντέλα που προορίζονται για χαμηλή και τη μεσαία κατηγορία.

Η Apple από τη μεριά της κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια μονάδες, αν και αυτό εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει μείωση της τάξεως του 5,4%, εν αντιθέσει με την περσινή χρονιά.

Η Huawei κατάφερε να κάμψει αυτήν την τάση, και αύξησε τις πωλήσεις της κατά 38,6%, με πωλήσεις μονάδων που έφτασαν τα 7,4 εκατομμύρια για το Q1 2018.

Οι κατασκευαστές των συσκευών να ακολουθήσουν μία διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με αυτό το ζήτημα για να προσελκύσουν τους καταναλωτές που πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μοντέλα με χαμηλότερη τιμή, όπως έκανε η Xiaomi και γνώρισε τεράστια ανταπόκριση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι καταναλωτές μπορεί να βιώνουν έναν πρωτοφανή κορεσμό με τα smartphones, αλλά οι κατασκευαστές μπορούν να παραδειγματιστούν και να αλλάξουν νοοτροπία, ούτως ώστε να τους βοηθήσει να επανεξετάσουν τα προϊόντα τους και τα χαρακτηριστικά τους, κάνοντας τα πιο προσιτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας