ΑρχικήΛογισμικάΒρετανός έμπορας που πουλούσε Kodi TV Box γλίτωσε τη φυλακή

Βρετανός έμπορας που πουλούσε Kodi TV Box γλίτωσε τη φυλακή

Bρετανός έμπορας που πουλούσε Kodi TV Box γλίτωσε τη φυλακή.

Ο Brian Thompson, 55 ετών, από το Middlesbrough, έλαβε τελικά ανασταλτική ποινή μετά την πώληση παράνομων αποκωδικοποιητών γνωστά παγκοσμίως ως Kodi TV Box για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και ταινιών.

Ένας βρετανός έμπορος που ουσιαστικά έδωσε παράνομη πρόσβαση στο κοινό να παρακολουθούν δωρεάν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά κανάλια, τους αγώνες της Premier League και ταινίες , ο οποίος στάθηκε αρκετά τυχερός και απέφυγε τη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως το εμπόρευμα που πούλησε, ανερχόταν στο συνολικό κόστος περίπου των 40.000 δολαρίων.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Brian Thompson, 55 ετών, τοποθέτησε στο μπροστινό μέρος της βιτρίνα του τα Kodi TV Box με μία ταμπέλα διπλά που έλεγε “Μπορείτε να δείτε δωρεάν, χωρίς συνδρομές το Sky, Virgin, το Box Nation και το Racing UK “.

Ο Crowe στην απολογία του ανέφερε ότι ένα λογισμικό που είναι γνωστό ως Kodi κατέστησε τις συσκευές ισχυρές στο να σπάνε την κωδικοποίηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Είπε: “Τα κουτιά Kodi δεν είναι παράνομα καθαυτά. Ωστόσο, επιτρέπουν σε ένα άτομο να εγκαταστήσει πρόσθετα, μερικά από τα οποία επιτρέπουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πνευματικά δικαιώματα και υλικό συνδρομής. Είναι γνωστό πως αυτές οι συσκευές έρχονται με προεγκατεστημένο το KODI (συνοδευόμενα από τις επεκτάσεις), που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να προβούν σε περαιτέρω κινήσεις, γλιτώνοντας τους από τον κόπο.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας πραγματοποίησαν μια δοκιμαστική αγορά από το σημείο πώλησης του εμπορικού κέντρου Dundas του Thompson το 2015 και κάπως έτσι τον έπιασαν στα πράσα. Βέβαια ο Thompson ισχυρίστηκε ότι ο νόμος ήταν ασαφής και κατά συνέπεια είχε ως αποτέλεσμα να μην κατανοήσει το νόμο.

Ο δικαστής που δίκασε τον Thompson ανέφερε κατηγορηματικά πως η ποινή μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα γι ‘αυτό το αδίκημα, αλλά οι άλλοι στο μέλλον ίσως να μην είναι τόσο τυχεροί.

Οι ειδικοί στη βιομηχανία του θεάματος λένε ότι έχουν πωληθεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο κουτιά Kodi.

Ο Kieron Sharp, διευθύνων σύμβουλος της Fact (πρώην ομοσπονδία κατά της κλοπής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας), δήλωσε ότι οι άνθρωποι που προβαίνουν σε πωλήσεις των Kodi TV Box, δεν καταπατούν απλά το νόμο, αλλά είναι εγκληματίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166