ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο 5G θα ανοίξει την πόρτα σε έναν εντελώς νέο κόσμο, πέραν...

Το 5G θα ανοίξει την πόρτα σε έναν εντελώς νέο κόσμο, πέραν της ταχύτητας

Το 5G θα ανοίξει την πόρτα σε έναν εντελώς νέο κόσμο, πέραν της ταχύτητας που θα προσφέρει

Η μετάβαση από το 3G σε 4G πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη από τον μέσο καταναλωτή, αλλά η επόμενη στροφή προς το 5G θα είναι πολύ διαφορετική. Ήταν σαφές τα λόγια που ειπώθηκαν στο Mobile World Congress Αμερική νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μετά από χρόνια συνομιλιών, οι κύριοι αμερικανοί πάροχοι και φορείς τηλεπικοινωνιών μπαίνουν μεθοδικά στο 5G.

Η Verizon επιλύει τα εμπόδια μετάδοσης και η AT & T παρουσίασε την πλατφόρμα του Internet of Things (IoT), αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να προχωράει μπροστά μέρα με τη μέρα προσφέροντας καινούργια πράγματα. Η γνώση του τρόπου με τον οποίο το άλμα του δικτύου θα αλλάξει την εμπειρία του κινητού σας θα σας βοηθήσει να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό για το μέσο άνθρωπο.

Οι ασύρματες τεχνολογίες μετριούνται από γενιές, οπότε το G σε 5G σημαίνει ότι είναι η πέμπτη γενιά ασύρματης τεχνολογίας. Κάθε γενιά έχει παράγει ταχύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και μια νέα μέθοδο κωδικοποίησης, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τις προηγούμενες γενιές.

Οι πρώτες δοκιμές 5G έχουν επιτύχει ταχύτητες 100 φορές πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να προσφέρει το 4G, παρόλο που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και τελειοποιηθεί το 5G, οι πραγματικές ταχύτητες θα μπορούσαν να είναι πιο αργές. Δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες κινητές συσκευές συμβατές με 5G και η ανάπτυξη μπορεί να είναι αργή δεδομένου ότι τα διαφορετικά είδη τηλεπικοινωνιών δεν μπορούν να συμβαδίσουν ετούτα τα πρότυπα.

Επιπλέον, η τιμή για την απόκτηση μιας συσκευής 5G ή ενός σχεδίου υπηρεσίας θα μπορούσε να είναι σημαντικ ά υψηλότερη από ό, τι συνηθίζαμε να πληρώνουμε μέχρι τώρα για τις υπάρχουσες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην υιοθεσία του 5G .

Η πιο σημαντική διαφορά στην αρχή θα είναι οι ταχύτερες ταχύτητες λήψης και η δραστική μείωση του χρόνου καθυστερήσεις αυτών των διαδικασιών. Αλλά το συναρπαστικό μέρος του 5G είναι ο νέος κόσμος της καινοτομίας και της σύνδεσης που θα επιφέρει και θα αλλάξει ολοσχερώς τον τρόπο που λειτουργούσαμε μέχρι τώρα αναφορικά με τις τηλεπικοινωνίες. Η Qualcomm αποκαλεί το 5G ως την πλατφόρμα για τις επικείμενες εφευρέσεις που θα ακολουθήσουν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα επωφεληθεί από το νέο δίκτυο, καθώς εξακολουθεί να σημειώνεται πρόοδος όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων. Αυτά τα αυτοκίνητα απαιτούν ένα δίκτυο που μπορεί να διευκολύνει τις πολλαπλές αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολλών συνδεδεμένων συσκευών.

Οι φωτεινοί οδικοί σηματοδότες, οι μετεωρολογικοί σταθμοί και οι διαβάσεις θα στέλνουν στιγμιαία σήματα δικτύου για την επικοινωνία των οδικών συνθηκών με το αυτοκίνητο, επιτρέποντας την ασφαλή οδήγηση. Το εύρος ζώνης που απαιτείται για τη σύνδεση αυτών των συσκευών δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί στο δίκτυο 4G. Επίσης, λόγω της μηδαμινής λανθάνουσας απόκρισης του 5G, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης για την εμπλοκή των φρένων σε εκατοστά για να αποφύγουν τα εμπόδια, κάτι που δεν είναι δυνατό στο δίκτυο 4G.

Ο χρόνος απόκρισης 1ms είναι βασικός για άλλες εξελίξεις, όπως η χρήση απτικών διεπαφών και αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο για να επιτρέψει σε έναν γιατρό να εξετάσει το σώμα ενός ασθενούς από ένα απομακρυσμένο χειρουργείο.

Ομοίως, ο κατασκευαστικός των βιομηχανικών κλάδων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 5G για να χειριστούν τα βαριά μηχανήματα εξ αποστάσεως. Χρησιμοποιώντας ένα ακουστικό VR και έναν ελεγκτή, ο χειριστής θα μπορούσε να εκτελέσει την ίδια εργασία αλλά σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για να ελαχιστοποιήσει αποτελεσματικά τους επαγγελματικούς κινδύνους που σχετίζονται με εργοτάξια.

Οι πλατφόρμες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας θα επεκταθούν και θα ευδοκιμήσουν εξαιτίας του δικτύου. Αντί να παρακολουθούν τους τελικούς NBA στην τηλεόραση, οι θεατές μπορούν να κάνουν χρήση του VR για να έχουν μια θέα 360 μοιρών στο γήπεδο, ούτως ώστε να αισθάνονται την ένταση του παιχνιδιού, ενώ παραμένουν στην άνεση του σπιτιού τους. Αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες είναι δυνατές μόνο με ένα δίκτυο που παρέχει άμεση μετάδοση και καθυστέρηση.

Σίγουρα αυτές οι συναρπαστικές αλλαγές της η κυψελοειδής τεχνολογίας βελτιώνονται και εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς που ουσιαστικά μας έπιασαν απροετοίμαστους. Η εμφάνιση του Διαδικτύου είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί σημαντικά με τις αλλαγές του δικτύου και κάθε πτυχή της ζωής θα βρεθεί ενσωματωμένη στην ψηφιακή σφαίρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166