ΑρχικήΟχήματαΟ φωνητικός βοηθός ChatGPT έρχεται σε σχεδόν όλα τα νέα Peugeot!

Ο φωνητικός βοηθός ChatGPT έρχεται σε σχεδόν όλα τα νέα Peugeot!

Σχεδόν όλα τα νέα μοντέλα Peugeot θα διαθέτουν την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT από το τέλος αυτού του μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Stellantis, μητρικής εταιρείας της Peugeot. Στην αρχή της χρονιάς, είχε ανακοινώσει μια πιλοτική δοκιμή με τον βοηθό AI, η οποία ήταν τόσο επιτυχημένη που αποφάσισε να υιοθετήσει πλήρως αυτό το σύστημα. Ακόμα και τα παλαιότερα μοντέλα Peugeot μπορούν να αποκτήσουν το φωνητικό βοηθό ChatGPT με μια μικρή χρέωση.

Η γνωστή υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα ενσωματωθεί στον υπάρχοντα φωνητικό βοηθό της Peugeot, που φέρει την ονομασία OK Peugeot. Το ChatGPT είναι πολύ πιο έξυπνο, οπότε σύντομα θα μπορείς να ζητάς από το σύστημα ψυχαγωγίας να βρει καλά εστιατόρια στην περιοχή που σε ενδιαφέρει ή να σου πει αναλυτικά την ιστορία ενός ιστορικού μνημείου που μόλις προσπέρασες με το όχημα σου.

Η Stellantis επιβεβαιώνει ότι το ChatGPT θα ενσωματωθεί σχεδόν σε όλα τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 208, 308, 408, 508, καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων όπως τα Partner, Rifter, Expert και Traveller.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Peugeot Boxer, σύμφωνα πάντα με το Autoweek. Επιπλέον, τα δημοφιλή Peugeot 3008 και 5008 θα λάβουν το ChatGPT κάποια στιγμή αργότερα, έως το τέλος του 2024. Για τα υπόλοιπα μοντέλα, η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Ιουλίου.

Συνδρομή για το ήδη αγορασμένο Peugeot σου

Αν μόλις αγόρασες ένα νέο Peugeot, δεν χρειάζεται να τεθείς εκτός από αυτό το προνόμιο που παρέχει η γαλλική αυτοκίνητο βιομηχανία, αφού προσφέρει την επέκταση του ChatGPT ως έξτρα λειτουργία “κατ’ απαίτηση” μέσω συνδρομής, από 1,50 ευρώ τον μήνα ή 15 ευρώ τον χρόνο.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen και η Mercedes-Benz, συνεργάζονται επίσης με το ChatGPT για να βελτιώσουν τους φωνητικούς βοηθούς τους. Ωστόσο, η Peugeot είναι μια από τις πρωτοπόρες σε τούτο το τομέα με αυτήν την χρήσιμη εφαρμογή.

Η εισαγωγή του ChatGPT στα οχήματα της Peugeot αναμένεται να αλλάξει δραστικά την εμπειρία οδήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και επιβάτες έναν προηγμένο ψηφιακό βοηθό που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να προσφέρει οδηγίες και να εκτελεί ποικίλες εργασίες χωρίς να απαιτείται η απόσπαση της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας κατά την οδήγηση και στη μείωση των περισπασμών.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση τέτοιων τεχνολογιών στα οχήματα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της Peugeot στην αγορά, καθιστώντας την μάρκα πιο ελκυστική στους καταναλωτές που αναζητούν καινοτομία και άνεση στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η συνεχής εξέλιξη των φωνητικών βοηθών και η συνεργασία με κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες υπογραμμίζει τη δέσμευση της Peugeot να προσφέρει προηγμένες λύσεις στους πελάτες της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166