ΑρχικήΟικονομίαΟ γίγαντας της αεροδιαστημικής Thales χρησιμοποιεί blockchain για να συμμορφώνεται με τα...

Ο γίγαντας της αεροδιαστημικής Thales χρησιμοποιεί blockchain για να συμμορφώνεται με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ

Η Thales, μια γαλλική πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται σε προϊόντα και υπηρεσίες για την αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία, χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για ένα καινούργιο σύστημα διαχείρισης στο κέντρο παραγωγής του στην Ισπανία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στις 5 Νοεμβρίου, η Thales επιδιώκει να αναπτύξει νέες αναδυόμενες τεχνολογίες όπως blockchain και big data για να επιτρέψει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κέντρου παραγωγής του που εστιάζει στην άμυνα και την αεροναυτική.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι φαίνεται να συμμορφώνεται με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας blockchain για να αυξήσει την ιχνηλασιμότητα των διαδικασιών στο κέντρο του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για να συμμορφωθούμε με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ όπως και μς εκείνα των Υπουργείων Άμυνας διαφόρων χώρων, με με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία μσς, το blockchain θα χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει την ανιχνευσιμότητα όλων των ανταλλακτικών και προϊόντων που διακινούνται στο Κέντρο Παραγωγής και Συντήρησης (Production and Maintenance Center)».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το blockchain θα είναι μέρος ενός νέου συστήματος διαχείρισης που θα συνδέεται με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο της. Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να συνδέσει αποτελεσματικά όλες τις διαδικασίες, να βελτιώσει την επικοινωνία με τους πελάτες καθώς και καταστήσει πιο αποτελεσματικές τις εργασίες συντήρησης στα μηχανήματα του εργοστασίου.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η συγκεκριμένη εταιρεία αεροδιαστημικής εμπιστεύεται να αυτοματοποιήσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες της με blockchain, αφού είναι το μόνο αξιόπιστο σύστημα που δεν δύναται να παρέμβει κάποιος για να διαγράψει ή να αλλοιώσει κάποιο στοιχείο από το μητρώο καταγραφής, δηλαδή μία εξαιρετικά σημαντική πτυχή του όλου θέματος που διασφαλίζει την διαφάνεια και την προστασία του συστήματος από αθέμιτες παρεμβάσεις, τόσο από εξωτερικές απειλές, όσο και από εσωτερικές, για παράδειγμα από λάθος ενός υπαλλήλου. Ωστόσο ακόμη η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει πότε θα ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, αλλά υποθέτουμε ότι θα γίνει πολύ σύντομα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166