ΑρχικήΔιαδίκτυο400 νέες απειλές εντοπίζονταν κάθε λεπτό στον κυβερνοχώρο το 2ο τρίμηνο του...

400 νέες απειλές εντοπίζονταν κάθε λεπτό στον κυβερνοχώρο το 2ο τρίμηνο του 2020

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν περισσότερες από 400 νέες απειλές στον κυβερνοχώρο κάθε λεπτό, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας McAfee. Συνολικά, οι νέες μορφές κακόβουλου λογισμικού αυξήθηκαν κατά 11,5 τοις εκατό για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ οι επιθέσεις με PowerShell malware και COVID-19-themed cyber-attacks κυριάρχησαν στο παγκόσμιο διαδικτυακό τοπίο.

Επίσης κάποιες κακόβουλες επιθέσεις γινόντουσαν με Malicious Donoff Office, και πιο συγκεκριμένα τα έγγραφα συμπεριφέρονται ως TrojanDownloaders χρησιμοποιώντας διάφορες εντολές των Windows για την εκκίνηση του PowerShell, το οποίο στη συνέχεια πραγματοποιούσε λήψη και εγκατάσταση των κακόβουλων αρχείων με απώτερο σκοπό οι κυβερνοεγκληματίες να αποκτήσουν τον έλεγχο της συσκευής.

Η McAfee ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν σχεδόν 7,5 εκατομμύρια εξωτερικές επιθέσεις σε λογαριασμούς χρηστών στο cloud το τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, επηρεάστηκαν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, του δημόσιου τομέα, της εκπαίδευσης, τα ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής πώλησης, οι προγραμματιστές λογισμικού και άλλοι πολλοί.

Εκείνο το στοιχείο που χρήζει άξιο αναφοράς είναι ότι οι ίδιοι οι χρήστες δεν κατανοούν τη σοβαρότητα του ζητήματος με αρνητική συνέπεια να μη λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποκρούσουν, έστω τα πιο αδύναμα χακαρίσματα που προέρχονται συνήθως από αρχάριους απατεώνες του διαδικτύου. Φερειπείν, μία μεγάλη μερίδα χρηστών του διαδικτύου δεν καταλαβαίνει πως είναι απαραίτητο να έχουν εγκατεστημένο οπωσδήποτε στη συσκευή τους ένα Internet Security ή Antivirus από κάποια αξιόπιστη εταιρεία που ενημερώνει συχνά τη βάση δεδομένων της με τους καινούργιους ιούς που δημιουργούνται σχεδόν κάθε λίγα λεπτά από τις οργανωμένες συμμορίες.

Να θυμάστε ότι δεν είναι εύκολο να διατηρείτε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες ασφαλείς στη σύγχρονη εποχή, καθώς οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέους και πιο έξυπνους τρόπους για να διεξάγουν μαζικές εκστρατείες χάκινγκ, διότι το διακύβευμα και ενδεχομένως να κερδίσουν αρκετά χρήματα από τα λύτρα που θα ζητήσουν από τα θύματα. Αφού σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα τα αρχεία στον υπολογιστή ή το smartphone.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166