ΑρχικήΟικονομίαΟ Τζεφ Μπέζος διατηρεί τον έλεγχο του Amazon μετά το διαζύγιο

Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί τον έλεγχο του Amazon μετά το διαζύγιο

Ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος και η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Μπέζος, ανακοίνωσαν τον διακανονισμό του διαζυγίου τους, διασφαλίζοντας ό,τι ο Μπέζος θα διατηρήσει το 75% των μετοχών του στην εταιρεία, κάτι που σημαίνει πως η εταιρεία δεν πρόκειται να χάσει καθόλου από την δυναμική της, αφού θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής ο Μπέζος.

Πριν από το διαζύγιο, το ζευγάρι είχε στην κατοχή του το 16% του Amazon, αξίας άνω των 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως επειδή το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από την ίδρυση του Amazon, και κατά συνέπεια η αυτοκρατορία χτίστηκε με τη συμβολή και των δύο ατόμων, θεωρήθηκε πως οι μετοχές θα έπρεπε να μοιραστούν στα μισά.

Εν τούτοις φαίνεται πως το πάλαι ποτέ ζευγάρι κατέληξε σε μία θετική συμφωνία αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, και η Μακένζι δέχθηκε οικειοθελώς να λάβει μόνο το 1/4 των μετοχών που κατείχε το ζευγάρι στην Amazon (το 1/4 αξίζει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια) και κατά συνέπεια έτσι θα δώσει το μεγαλύτερο μερτικό στον πρώην σύζυγό της. Επομένως, ο Τζεφ Μπέζος θα πάρει το 75% και θα διατηρήσει ένα μεγάλο μέρος της ισχύς που είχε κατά το παρελθόν, ακόμη και μετά από το διαζύγιο τους.

Σε γενικές γραμμές η απόφαση της Μακένζι Μπέζος να προβεί σε αυτήν την ανεξήγητη ενέργεια, χαρίζοντας ουσιαστικά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στον πρώην σύζυγό της σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν κυνηγούν μόνο το χρήμα αλλά έχουν και υπερηφάνεια.

Μην ξεχνάτε πως ο Τζεφ Μπέζος απάτησε τη σύζυγο του (με μία δημοσιογράφο), κάτι που αντικειμενικά δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο για τον απατημένο, και φυσικά πολλοί λίγοι άνθρωποι θα έδειχναν τόσο μεγάλη επιείκεια σε τέτοιου είδους συμπεριφορά, αφού πρακτικά είναι σαν να την κορόιδευε, πληγώνοντας την.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως σε αυτές τις περιστάσεις επικρατεί μίσος και εκδικητικότητα, τουλάχιστον από τη μεριά του απατημένου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Hable con ella (soundtrack)

Insomnia & The Others (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166