Ο John McAfee αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα για φοροδιαφυγή

Ο John McAfee αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα για φοροδιαφυγή

Ο δημιουργός ενός από τα πιο γνωστά antivirus ενδεχομένως να εκδοθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να απαντήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν περί φοροδιαφυγής, ένα πολύ σοβαρό αδίκημα που αν αποδειχθεί η ενοχή του μάλλον θα αντιμετωπίσει πολλά χρόνια φυλάκισης και πιθανόν, να δεχτεί μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ο John McAfee βρίσκεται και πάλι σε μπελάδες. Ο περίεργος επιχειρηματίας συνελήφθη ενώ ήταν στην Ισπανία και τώρα θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για να απαντήσει στις κατηγορίες που του έχουν προσάψει οι αρμόδιες αρχές για φοροδιαφυγή και απάτη. Επιπλέον, σύμφωνα με το αμερικανικό κατηγορητήριο, ο McAfee δεν είχε δηλώσει στην αντίστοιχη φορολογική του δήλωση, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που προήλθαν από κρυπτονομίσματα ως χορηγία από ορισμένα ICO, δηλαδή των αρχικών προσφορών νομισμάτων, μεταξύ 2017 και 2018.

Οι δέκα κατηγορίες αναφέρονται στην αποτυχία δήλωσης των πραγματικών εισοδημάτων του μεταξύ 2014 και 2018 και στα διάφορα πονηρά κόλπα που εφαρμόστηκαν για την αποφυγή καταβολής φόρων. Και όσοι από σας ζηλεύετε την πλούσια ζωή που κάνει αυτό το άτομο, οφείλετε να γνωρίζετε πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεδομένου ότι για κάθε κατηγορία φοροδιαφυγής κινδυνεύει για έως και πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ για τα μικρότερα αδικήματα, όπως σκόπιμη αποφυγή κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης, πιθανόν να δεχτεί έως και ένα χρόνο το καθένα, και αν όντως καταδικαστεί, τότε μάλλον θα πρόκειται για τραγωδία, γιατί μάλλον θα γεράσει πίσω από τα κάγκελα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων κατηγορείται γιατί προωθούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποια συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα, χωρίς να αναφέρει στο ευρύ κοινό ότι πρόκειται για διαφήμιση, που σημαίνει ότι πληρωνόταν για τούτες τις ενέργειες, αλλά με το φτωχό του μυαλό νόμιζε πως θα ξεγελάσει τον κόσμο, και ιδίως τις αρμόδιες αρχές που είναι πεπειραμένες σε τέτοιου είδους δολοπλοκίες.

Αλλά η ζωή του επιχειρηματία χαρακτηριζόταν πάντα από υπερβολές και απερισκεψία. Από τη χρήση ναρκωτικών μέχρι το τρέχον πάθος για τα όπλα, και τα τολμηρά βήματα στην επαγγελματική του καριέρα που περιλαμβάνουν σπατάλη του πλούτου σε λάθος επενδύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας