Ο κατασκευαστής μικροφώνων Vesper συγκέντρωσε 23 εκατ. δολ. με τη βοήθεια του Amazon και του Baidu

Ο κατασκευαστής μικροφώνων Vesper συγκέντρωσε 23 εκατ. δολ. με τη βοήθεια του Amazon και του Baidu

Ο κατασκευαστής μικροφώνων Vesper συγκέντρωσε 23 εκατ. δολ. με τη βοήθεια του Amazon και του Baidu.

Η Vesper ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει 23 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την American Family Ventures με τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών όπως το Baidu, το Alexa Fund της Amazon και η Bose Ventures.

Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος επενδύσεων από μεριάς του Alexa Fund στο Vesper. Το Alexa Fund έχεις στα ταμεία της 200 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε μια ποικιλία νέων εταιριών που εργάζονται πάνω στις φωνητικές υπηρεσίες. Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του δικού της επενδυτικού ταμείου για τη στήριξη της δημιουργίας ενός φωνητικού οικοσυστήματος τεχνητής νοημοσύνης AI νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Vesper θα χρησιμοποιήσει το νέο γύρο χρηματοδότησης για να επεκτείνει την παραγωγή μικροφώνων τύπου micro-electro mechanical systems (MEMS), που χρησιμοποιούνται συχνά στα έξυπνα ηχεία, τις συσκευές IoT και γενικότερα στις συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την έρευνα και την ανάπτυξη, την πρόσληψη νέων υπαλλήλων και την ίδρυση γραφείων πωλήσεων στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.

«Το Vesper έχει ενσωματωθεί περαιτέρω στην κοινότητα Alexa μέσω της ενσωμάτωσής του με διάφορα κιτ ανάπτυξης και ολοκληρωμένες λύσεις για το Amazon AVS (Alexa Voice Service), και κατά συνέπεια αυτή η επένδυση είναι μια απόδειξη της συνεχούς δυναμικής που έχει εταιρεία», ανέφερε ο διευθυντής του Alexa Fund, ο Paul Bernard σε μια δήλωση του.

Τα μικρόφωνα που έχουν σχεδιαστεί για να ακούν με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, χωρίς να απαιτούν τεράστια ισχύ, θα εγκατασταθούν σε τηλεχειριστήρια, φορητά έξυπνα ηχεία, έξυπνες οικιακές φωτογραφικές μηχανές / κάμερες, και ακουστικά, αργότερα αυτό το έτος για τη φωνητική πρόσβαση στις προαναφερόμενες συσκευές μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Vesper, με έδρα τη Βοστώνη των ΗΠΑ, έχει σήμερα 27 υπαλλήλους και σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 15 άτομα με το νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η Vesper ιδρύθηκε το 2014 και έχει συγκεντρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε συνέντευξη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας