Το Discord προέβη σε μεγάλη αναβάθμιση, καθώς γιορτάζει τα τρία χρόνια ζωής

Το Discord προέβη σε μεγάλη αναβάθμιση, καθώς γιορτάζει τα τρία χρόνια ζωής

Το Discord προέβη σε μεγάλη αναβάθμιση, καθώς γιορτάζει τα τρία χρόνια ζωής.

Η εταιρεία Discord γιορτάζει και μοιράζεται μερικούς αριθμούς, τα οποία δείχνουν πως κατάφερε να βελτιώσει στο μέγιστο τα τεχνολογικά της επιτεύγματα. Στο τελευταίο της patch, οι διακομιστές (servers) κατάφεραν να εξυπηρετήσουν ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων χωρίς να προκύψει καμία δυσλειτουργία ή διακοπή, κάτι που είθισται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι Gamers.

Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν το μέγεθος της κατάστασης, κάτι που είναι σημαντικό, δεδομένου ότι το Discord έχει 19 εκατομμύρια καθημερινά ενεργά μέλη, και πλέον όλα κυλούν ομαλά (κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν), δίχως να χάνετε ούτε 1% από την ποιότητα εμπειρίας των χρηστών.

Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το Discord, γνωρίζετε ότι οι βασικοί διακομιστές της εταιρείας που εξυπηρετούν χιλιάδες μέλη συνήθως έχουν το μειονέκτημα να ασκούν μεγάλη πίεση στην CPU σας. Η εταιρεία πλέον λέει ότι έχει διορθώσει αυτό το σοβαρό ζήτημα, εξηγώντας πως ο επεξεργαστής και γενικότερα η χρήση του δικτύου είναι απόλυτα συνεπής, αφού οι διακομιστές συμπεριφέρονται το ίδιο ομαλά είτε στα 100 άτομα, είτε στα 100.000 άτομα.

Το Discord έχει επίσης βελτιώσει την επεξεργασία δεδομένων και τη χρήση της μπαταρίας συνολικά για τις εφαρμογές για κινητά, και κατ’ επέκταση της φορητές συσκευές. Μπορείτε να βρείτε όλες τις διορθώσεις και αναβαθμίσεις στον changelog του Discord.

Όσο για την επέτειό της, η Discord κοκορεύεται για την μεγαλειώδη ανάπτυξη που γνώρισε τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα. Ο ημερήσιος ενεργός αριθμός των 19 εκατομμυρίων χρηστών, αυξήθηκε δραματικά απότα 8,9 εκατομμύρια που ήταν το 2017. Και ενώ αποδεικνύεται βάσει αριθμών ότι δύο φορές περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Discord κάθε μέρα, επίσης τα ίδια άτομα δείχνουν να είναι ακόμη πιο δραστήριοι από ότι την ίδια χρονική περίοδο την περσινή χρονιά.

Η υπηρεσία διαχειρίζεται στην πλατφόρμα της 15 δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μήνα, από 6 δισεκατομμύρια που ήταν στη δεύτερη επέτειο του Discord.

Όπως και με το Twitch, το Xbox Live και το PlayStation Network, το Fortnite βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Discord. Η εταιρεία επισήμανε συγκεκριμένα ότι το shooter game της Epic ήταν ο λόγος που χρειάστηκε καλύτερη υποστήριξη και μεγαλύτερους διακομιστές.