ΑρχικήΕιδήσειςΟ μυστηριώδης ήχος που έχει «τρελάνει» μια πόλη

Ο μυστηριώδης ήχος που έχει «τρελάνει» μια πόλη

Ένας μυστηριώδης ήχος, του οποίου δεν έχουν εντοπίσει την πηγή, έχει «τρελάνει» τους κατοίκους της καναδικής πόλης Γουίντσορ (Windsor), στο Οντάριο.

Επί χρόνια ακούγεται ένα χαμηλό βουητό, που φαίνεται να προέρχεται από τον ποταμό Ντιτρόιτ και μοιάζει σαν ρελαντί της μηχανής φορτηγού αυτοκινήτου ή σαν ψυγείο που έχει διαρροή υγρών. Μάλιστα, οι κάτοικοι, που διαμαρτύρονται για πονοκεφάλους από το θόρυβο, λένε πως από τον ήχο αυτόν πέθανε και ένα χρυσόψαρο!

Το βουητό φτάνει ξαφνικά και σε ακανόνιστα διαστήματα. Η κατάσταση έχει προκαλέσει αμηχανία στους επιστήμονες, τους ντόπιους και τους πολιτικούς, οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με τον καλύτερο τρόπο, που πρέπει να ακολουθήσουν, για να ερευνήσουν το θέμα.

Κυβερνητικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί πριν μερικά χρόνια για να λύσουν αυτό το περίεργο μυστήριο έχουν την πεποίθηση ότι ενδεχομένως ο ήχος να προέρχεται από εργοστάσιο που βρίσκεται στο νησί Ζαγκ (Zug), ακριβώς απέναντι από την πόλη, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για εικασίες και όχι για εξακριβωμένο γεγονός. Όμως, εκεί δεν μπορούν να πάνε οι Καναδοί, καθώς βρίσκεται στην αμερικανική πλευρά των συνόρων.

Το βουητό, ωστόσο, ακούγεται συχνά και από άλλες κατευθύνσεις και μόνο σε μία νύχτα, το 2012, πάνω από 22.000 κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο δημαρχείο. Ζητούσαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, αν κινδυνεύουν να γκρεμιστούν τα σπίτια τους ή αν υπάρχει φόβος να αποβάλουν οι έγκυες γυναίκες!

Οι ερευνητές, στις προσπάθειες τους για να εντοπίσουν την πηγή του θορύβου, έχουν οδηγηθεί σε ασαφή και αντιφατικά συμπεράσματα. Αυτό που μένει, τώρα, είναι οι τοπικές αρχές να πιέσουν την κυβέρνηση, για να χρηματοδοτήσει μια μεγάλη έρευνα από ειδικούς, ώστε να λυθεί το μυστήριο…

«Είναι σαν να κυνηγάς ένα φάντασμα», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Windsor, ο Κόλιν Νόβακ, ο οποίος έχει ερευνήσει τον ήχο, αλλά δυστυχώς οι μελέτες του δεν απέφεραν καρπούς, ώστε να μπορέσει να δώσει μία λογική εξήγηση για όλο αυτόν τον συρφετό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166