Τραπεζομάντηλο που παίζει μουσική!

Τραπεζομάντηλο που παίζει μουσική!

Τρως και παίζεις μουσική, καθώς το τραπεζομάντηλο διαθέτει πιάνο και ντραμς. Ένα πρωτοποριακό σχέδιο, με πολλές προεκτάσεις για το μέλλον!

Η εταιρεία τεχνολογίας Smart Textiles, με έδρα την πόλη Μπόρας (Boras), στη νοτιοδυτική Σουηδίας, ανέπτυξε αυτό το μουσικό τραπεζομάντηλο, πάνω στο οποίο είναι ραμμένα πλήκτρα πιάνου και επιφάνειες από ντραμς.

Πίσω από το σχέδιο, βρίσκονται η Λι Γκουό (Li Guo) και ο Ματς Γιάχανσον (Mats Johansson), ο οποίος έχει ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Όπως είπε η ομάδα ήθελε να συνδυάσει τους ήχους και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε ένα διασκεδαστικό τρόπο και προχώρησε σε αυτή τη δημιουργία.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το μουσικό τραπεζομάντηλο βασίζεται επί της ουσίας σε διάφορους προηγμένους αισθητήρες που έχουν ενσωματωθεί με έξυπνο τρόπο στο ύφασμα, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι δημιουργημένο από αγώγιμες ίνες που επιτρέπουν την μεταφορά ρεύματος, και κατ’ επέκταση, τη δημιουργία των μουσικών ήχων ώστε να βγαίνει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα τα αυτιά του ακροατή.

Ο Γιόχανσον, εξηγεί πως το πιο περίπλοκο στοιχείο του πειράματος τους, ήταν να συνδέσουν το μαλακό υλικό με τα σκληρά ηλεκτρονικά, δηλαδή μία ιδιοτροπία που θεωρείται από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για τη κατασκευή έξυπνων υφασμάτων. Άλλωστε για αυτό το λόγο αυτός ο τομέας δεν έχει αναπτυχθεί στο έπακρο, και τυπικά υπάρχουν ελάχιστα παρόμοια εμπορικά τα προϊόντα τους στην αγορά.

Και οι δύο προβλέπουν ότι στο, όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα εφευρεθούν πανίσχυρη αισθητήρες σε είδη ένδυσης που θα παρακολουθούν την κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού μας, σαν να πρόκειται για ιατρική διάγνωση και θα στέλνουν τα δεδομένα στο προσωπικό μας γιατρό να επιμεληθεί της κατάστασης, μετατρέποντας έτσι τη μόδα σε ένα χρηστικό εργαλείο για την διατήρηση της καλής υγείας.

Τέλος, να σημειωθεί πως αυτή η πρωτότυπη ιδέα ενδεχομένως να καταστεί ένα επιτυχημένο εμπορικό προϊόν, εφόσον οι δημιουργοί του το λανσάρουν στην αγορά στην τελειοποιημένη μορφή του.

Δείετε παρακάτω το βίντεο για να πάρετε μία γεύση πως λειτουργεί το όλο εγχείρημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας