ΑρχικήΨυχαγωγίαΟ νέος σου Εαυτός, απαλλαγμένος από τα πρέπει

Ο νέος σου Εαυτός, απαλλαγμένος από τα πρέπει

10 τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου, χωρίς αναβολές για να βρεις το νέο σου Εαυτό, που θα είναι απαλλαγμένος από τα πρέπει. Πάρε τις τύχες της ζωής σου στα χέρια σου και άλλαξε τη για πάντα με τις συμβουλές που σου παρέχει το Texnologia.Net.

Μερικές φορές ένας άντρας δεν απέχει πολύ από μια ιδανική κατάσταση ζωής. Εχει συμπαθητική δουλειά, πάει στο γυμναστήριο, έχοντας φτιάξει επίσης συμπαθητικό σώμα, κι έχει μία επίσης συμπαθητική γυναίκα. Το κακό σε όλα αυτά είναι το «συμπαθητικό», που μυρίζει ανία από χιλιόμετρα μακριά. Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι. Είτε πρόκειται για την εμφάνισή σου, τη δουλειά σου, το χρήμα, τη γυναίκα σου ή το σεξ (αυτά τα δύο δεν πάνε πάντα μαζί), πάντα υπάρχουν τρόποι να ρίξεις λίγο πιπέρι στο κατά τα άλλα άνοστο φαγητό της ζωής σου. Αλλοι θα φέρουν μικρή αλλαγή, άλλοι μεγάλη. Ολοι όμως θα σε βάλουν σε νέα τροχιά προς την κατεύθυνση του «ασυνήθιστου και συναρπαστικού».

Απέφυγε όσα είναι υποχρεωτικά να κάνεις

Παραιτήσου από όλα αυτά που όλο λες ότι θα κάνεις. Το γυμναστήριο που θα γραφτείς, τα ισπανικά που θα αρχίσεις, το βιβλίο που θες να γράψεις. Αν δεν έχεις αφιερώσει δέκα λεπτά μέχρι τώρα, σιγά μην το κάνεις αργότερα. Το λέει και ο Neil Fiore, συγγραφέας του βιβλίου «The Now Habit: Overcoming Procrastination with Guilt-Free Play»: «Δεν έχεις χρόνο για όλα. Ξόδεψέ τον σε πράγματα που μπορείς να δεσμευτείς ότι θα κάνεις, ξεκινώντας από σήμερα». Δηλαδή, τώρα.

Επικοινώνησε με παλιούς φίλους

Την επόμενη φορά που θα σερφάρεις στο Ιnternet, βρες έναν παλιό φίλο που τον έχεις ξεχασμένο και επικοινώνησε μαζί του, εφόσον δεν σου επιτρέπουν οι καταστάσεις να τον δεις από κοντά. Το Διαδίκτυο έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε φέρνει σε επαφή με ένα κομμάτι του εαυτού σου που κρατάς κρυμμένο. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει η Pat Love, σύμβουλος γάμου στο Austin του Τέξας. Διεθνής έρευνα, που έγινε στους χρήστες που μπαίνουν στο site του National Geographic Society, έδειξε ότι οι περισσότεροι το κάνουν, όχι τόσο για καινούργιες γνωριμίες, αλλά για να έρθουν σε επαφή με φίλους και συγγενείς. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι φίλοι που επικοινωνούν μέσω e-mail είναι περισσότερο πιθανό να μιλούν και στο τηλέφωνο.

Αγόρασε καινούργια εσώρουχα

Εσωτερικός κόσμος δεν είναι μόνο ο ψυχικός. Είναι κι αυτός που κρύβεται κάτω από τα ρούχα σου και πρέπει να είναι ο πιο καθαρός από όλους. Δεν επιτρέπεται ένας άντρας σαν εσένα να φοράει σκισμένα ή ξεθωριασμένα εσώρουχα. Αγόρασε καλής ποιότητας μποξεράκια και θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώθεις όλη την ημέρα. Μποξεράκια, όμως, γιατί σε έρευνα του Texnologia οι γυναίκες τα ψήφισαν δαγκωτά σε σχέση με τα πιο σφιχτά σλιπάκια, που είναι και δύσκολα να βγουν ή να σκιστούν.

Το πρόγραμμα στο γυμναστήριο

Σήμερα που θα πας γυμναστήριο, άλλαξε το πρόγραμμα σου. Κάνε ό,τι κάνεις συνήθως τελευταίο (όπως δικέφαλους και τρικέφαλους), πρώτο. Θα έχεις περισσότερη δύναμη και όταν φτάσεις στη συνήθη αρχή (πιθανότατα το στήθος) οι συμπληρωματικοί μύες θα είναι εξαντλημένοι, αναγκάζοντας τις μεγάλες μυϊκές ομάδες να δουλέψουν σκληρότερα.

Αναδιοργάνωσε την εργασία

Αυτή την εβδομάδα πήγαινε 45 λεπτά νωρίτερα στο γραφείο και φύγε ένα τέταρτο αργότερα. Χρησιμοποίησε αυτά τα 45 λεπτά για να διεκπεραιώσεις κάτι από το πρόγραμμα της ατζέντας σου και τα 15 λεπτά για να οργανώσεις το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Είναι μία έξτρα ώρα την ημέρα, πέντε ώρες την εβδομάδα και, αν το τηρήσεις πιστά, σχεδόν ένας έξτρα μήνας δουλειάς το χρόνο.

Σκέψου ότι έτσι θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου επενδύοντας στην ενέργεια που έχεις συνήθως το πρωί και τελειώνοντάς τη με ένα σφηνάκι οργανωτικότητας. Σύμφωνα με έρευνα, που έγινε σε περισσότερους από 1.000 εργάτες, οι πρωινές ώρες είναι εκείνες με τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Αρχισε από τώρα να σκέφτεσαι πώς θα χρησιμοποιήσεις την αύξηση που θα πάρεις. Για παράδειγμα…

Προγραμμάτισε τις διακοπές σου για τα επόμενα τρία χρόνια

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έδειξε ότι, όσοι κάνουν διακοπές -τουλάχιστον μία φορά το χρόνο- μειώνουν τον κίνδυνο να κάνουν μόνιμες διακοπές στον άλλο κόσμο από καρδιαγγειακές παθήσεις. Αν δεν έχεις έμπνευση, μπες στο travelzoo.com, κάνε κλικ στο μενού «vacation specials» και στο υπομενού «Exotic & Fantasy». Phi Phi Islands το 2005, Bora Bora το 2006, Μαυρίκιο το 2007. Τόσο απλά.

Άλλαξε κανάλι

Και μπορεί να αλλάξεις, κυριολεκτικά, τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Maryland διαπίστωσαν ότι όσοι μαθαίνουν τις ειδήσεις της ημέρας από μία και μόνο πηγή τείνουν να έχουν λανθασμένη αντίληψη πάνω σε σημαντικά θέματα. Σταμάτα να είσαι μονόπλευρος. Υπάρχει πληθώρα από πηγές πληροφόρησης και μόνο καλό θα σου κάνει αν ψάχνεις – και ψάχνεσαι.

Δώσε στο πρωινό την προσοχή που του αξίζει

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Berkeley έδειξε ότι όσοι παραλείπουν το πρωινό τείνουν να έχουν μεγαλύτερο δείκτη σωματικής μάζας και λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καλύτερο πρωινό φαίνεται να είναι αυτό που προτείνει η Leslie Bonci, διευθύντρια του τμήματος αθλητικής διατροφολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Pittsburgh: μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με ντομάτα και σολομό. Η εξίσωση είναι η εξής: το ψωμί σού προσφέρει υδατάνθρακες και ίνες. Η ντομάτα λυκοπένιο -καλό για τον προστάτη και τα κόκαλά σου-, ενώ ο σολομός είναι τίγκα στα Ω-3 λιπαρά οξέα και την πρωτεΐνη.

Βγες έξω με τους κολλητούς σου

Όσοι και αν είναι αυτοί. Μιλήστε για μπάλα, δουλειές, γκόμενες, την ακρίβεια, την ανεργία, το Ιράκ, όλα. Η παρέα και η κουβέντα είναι τα καλύτερα κίνητρα για να ζωντανέψεις όταν είσαι πεσμένος, κολλημένος. Ερευνα, μάλιστα, του πανεπιστημίου UCLA έδειξε ότι ακόμα κι ένας κολλητός φίλος αρκεί για να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής σου. Πόσο μάλλον η παρέα που παίζετε 5×5.

Αγόρασε καινούργια γυαλιά

Οι γυναίκες προσέχουν τα μάτια σε έναν άντρα από το πρώτο κιόλας ραντεβού και αν τα γυαλιά σου είναι passe, το ίδιο θα γίνεις κι εσύ για εκείνη. Ερευνα του πανεπιστημίου Purdue έδειξε ότι οι γυναίκες προσέχουν λιγότερο αυτά που τους λένε όσοι έχουν στο πρόσωπό τους κάτι που τους αποσπά την προσοχή αρνητικά. Βάλε τους τα γυαλιά, λοιπόν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166