ΑρχικήΟικονομίαΟ όμιλος Metro AG ανακοίνωσε την εξαγορά της Aviludo Group

Ο όμιλος Metro AG ανακοίνωσε την εξαγορά της Aviludo Group

Η Γερμανική πολυεθνική εταιρεία Metro AG ανακοίνωσε την εξαγορά της Πορτογαλικής Aviludo Group, της δεύτερης μεγαλύτερης υπηρεσίας διανομής και προμήθειας τροφίμων στην Πορτογαλία, δίχως όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα το ποσό που θα καταβληθεί για την απόκτηση αυτής της εταιρείας. Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις από τις αρχές της κεφαλαιαγοράς, αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η Aviludo Group, η οποία εδρεύει στη Λισαβόνα, πέτυχε καθαρές πωλήσεις αξίας 152 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και εξυπηρέτησε περισσότερους από 13.500 πελάτες σε εθνικό επίπεδο. Η επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται κυρίως στους εστιάτορες, τις καντίνες και τις αλυσίδες εστιατορίων.

Το αποφασιστικό βήμα για την Metro AG

Η Metro είπε ότι η εξαγορά σηματοδοτεί ένα «αποφασιστικό βήμα» για να επικεντρωθεί πλήρως στο εμπόριο τύπου HoReCa, επιτρέποντας την έτσι να ενισχύσει τη θέση της στον αναπτυσσόμενο τομέα προμήθειας και διανομής τροφίμων.

Ο Olaf Koch, διευθύνων σύμβουλος της Metro σχολίασε: «Μετά τις εξαγορές των Pro à Pro, Rungis Express και Classic Fine Foods κατά τα τελευταία χρόνια, η απόκτηση της Aviludo Group είναι το επόμενο αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της τεχνογνωσίας και της προσέγγισης της Metro». Τώρα επεκτείνουμε το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας και στη σημαντική πορτογαλική αγορά. Χάρη στην ισχυρή θέση της Aviludo, θα ενισχύσουμε την παρουσία μας σε ολόκληρη την Πορτογαλία».

Ισχυρή θέση της Aviludo Group

Το 2019, η Aviludo πραγματοποίησε πωλήσεις περίπου 152 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα η εταιρεία διαθέτει οκτώ πλατφόρμες logistics, καθώς και τέσσερις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, και ένα τεράστιο στόλο φορτηγών που υπερβαίνει τα 180 οχήματα. Μετά την εξαγορά, η Aviludo θα παραμείνει «σε γενικές γραμμές ανεξάρτητη» και θα διατηρήσει την τρέχουσα μάρκα της, δήλωσε η Metro σε δήλωση της.

«Στη Metro AG βρήκαμε τον κατάλληλο συνεργάτη για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μας και να ενισχύσουμε την εμπορική μας προσφορά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη φόρμουλα επιτυχίας της Aviludo» σχολίασε ο José Ressurreição, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aviludo.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166