Ο πρόεδρος της Alphabet, ο Eric Schmidt αποχώρησε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου

Ο πρόεδρος της Alphabet, ο Eric Schmidt αποχώρησε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου

Ο πρόεδρος της Alphabet, ο Eric Schmidt αποχώρησε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

Η μητρική εταιρία της Google, η Alphabet επιβεβαίωσε ότι ο Eric Schmidt θα εγκαταλείψει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

Κατά τη διάρκεια των 17 ετών στην εταιρεία, ο Schmidt μετέτρεψε της Google από μια απλή επιχείρηση σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαίνοντες εταιρείες στον κόσμο και ο Schmidt ήταν αυτός που διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στο να συμβεί αυτό το επίτευγμα.

Ωστόσο, ο Schmidt δεν θα εγκαταλείψει εντελώς την εταιρεία, καθώς θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Alphabet και θα μεταφερθεί στο πόστο του συμβούλου για ζητήματα τεχνολογίας και επιστήμης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google,ο Larry Page πρόσθεσε: Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχουν κάνει οι εταιρείες μας και για τους ισχυρούς ηγέτες που την οδήγησαν σε αυτό το σημείο, αφού είναι γνωστό πώς προσφέραμε καινοτομία σε πολλούς τομείς και είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή την εξέλιξη.

Ο Schmidt ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Alphabet από το 2001 έως το 2011, ο οποίος ανέλαβε μετά το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου. Το Reuters ανέφερε πώς αυτός ο άνθρωπος έχει πετύχει πολλά πράγματα στη διαπραγμάτευση των κανονισμών με τις κυβερνήσεις και αναμφισβήτητα έδωσε μεγάλη ώθηση στην τεχνολογική βιομηχανία.

Βέβαια υπάρχουν στιγμές που λένε ότι το συγκεκριμένο άτομο λόγω της μεγάλης ηλικίας που έχει δεν θα μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο στα δύσκολα καθήκοντα που έχει αναλάβει και κατά συνέπεια θα ήταν συνετό ένας νέος με πάθος να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας