Ο πυρετός δείγμα σοβαρής ασθένειας για τους ταξιδιώτες

Ο πυρετός δείγμα σοβαρής ασθένειας για τους ταξιδιώτες

Ένδειξη σοβαρής ασθένειας αποτελεί η παρουσίαση πυρετού σε όσους επιστρέφουν στη χώρα τους από κάποιο ταξίδι, υποδεικνύει έρευνα επιστημόνων.

Η επιστημονική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστόνη, ανέλυσε στοιχεία από 31 κλινικές όλων των ηπείρων που ειδικεύονται σε ασθένειες που σχετίζονται με ταξίδια για να έχουν μια εικόνα των ασθενειών που πλήττουν τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Δρ. Mary Wilson «οι αιτίες ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό», ενώ η πιο σημαντική ασθένεια που διαγιγνώσκεται είναι η ελονοσία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι από τους σχεδόν 25.000 ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν τις κλινικές μέσα σε διάστημα 10 ετών, το 28% δήλωσε ότι ο πυρετός ήταν το κύριο σύμπτωμα που εμφάνισε. Συνολικά, το 26% των ασθενών με πυρετό χρειάστηκε νοσηλεία σε σχέση με το 3% που δεν είχε πυρετό.

Περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πυρετό είχαν οι ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν χώρες στην υποΣαχάρια Αφρική, την Κεντρική ή Νότια Ασία και την Λατινική Αμερική, εκεί που προφανώς υγειονομικές συνθήκες δεν τηρούνται κατά γράμμα από τους ντόπιους με αρνητικό πρόσημο να αποτελούν πηγή μόλυνσης για όσους επισκέπτονται τις χώρες αυτών των γεωγραφικών περιοχών.

Από αυτούς που εμφάνισαν πυρετό το 21% διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί από ελονοσία. Ποσοστό μεγαλύτερο του 17% των ταξιδιωτών με πυρετό μπορούσε να είχε αποφύγει την ασθένεια με τη χρήση χαπιών, ενώ τέσσερις στους 12 θανάτους όσων εμφάνιζαν πυρετό οφείλονταν σε αυτήν.

Άλλες αιτίες εμφάνισης πυρετού ήταν η ηπατίτιδα, ο δάγγειος πυρετός και η ρικέτσια, ανάλογα με τον τόπο προορισμού.

Ωστόσο εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ταξιδιώτες είναι πως προτού μεταβούν στη χώρα προορισμού, φερειπείν σε κάποια αφρικανική χώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εμβόλια κατά των ασθενειών που γνωρίζουν έξαρση σε αυτά τα μέρη. Προφανώς εδώ οι ταξιδιώτες πρέπει να λειτουργήσουν προληπτικά για να μην καταλήξουν να ασθενήσουν λόγω αμέλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας