ΑρχικήΟχήματαΟ Richard Branson της Virgin Group στοιχηματίζει στο Hyperloop One

Ο Richard Branson της Virgin Group στοιχηματίζει στο Hyperloop One

Ο Richard Branson της Virgin Group στοιχηματίζει στο Hyperloop One.

Ο Richard Branson, ο οποίος είναι είναι ο ιδρυτής του ομίλου επιχειρήσεων Virgin Group και είναι πεπεισμένος πως το σύστημα μεταφοράς Hyperloop θα καταστεί κάποια στιγμή απαραίτητο εργαλείο των ταχυμεταφορών.

Η εταιρεία, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμες τεχνολογίες μεταφοράς, έχει επενδύσει όλα τα όνειρά της επάνω στο Hyperloop One – με την προοπτική να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο σύστημα διαμετακόμισης που οραματίστηκε ο Elon Musk.

Η επένδυση θα δει το Hyperloop One να μετατραπεί ως «Virgin Hyperloop One» τους προσεχείς μήνες, ενώ ο Branson θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, ο στόχος δεν αλλάζει, τουναντίον θα κάνουν τα πάντα για να γίνει ακόμη καλύτερο,.

Η εταιρεία επισημαίνει τα εξής: Όλοι οι μηχανικοί του έργου, το τμήμα σχεδιασμού των προϊόντων και των συστημάτων, θα επιδιώξουν να αναπτύξουν περαιτέρω το τρέχον έργο, προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις τους να ολοκληρώσουν το στρατηγικό μας σχέδιο. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την “αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της Virgin στις λειτουργίες μεταφορών και την εμπειρία στην ασφάλεια των επιβατών είναι το ιδανικό σενάριο για να δημιουργηθεί κάτι τεράστιο.

Ενώ ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης του Hyperloop One ήταν περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια, δεν είναι ακόμα σαφές πόσα χρήματα έχει αντλήσει ο Branson στο καινοτόμο σύστημα μεταφοράς του.

Η ιδέα αρχικά προτάθηκε από τον Elon Musk σε ένα έγγραφο το 2013. Το σύστημα μεταφοράς Hyperloop περιστρεφόταν γύρω από την ιδέα στο να επιτρέπεται στους ανθρώπους να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις σε λιγότερο χρόνο, καθήμενοι μέσα μια μαγνητική κάψουλα πού θα βρίσκεται εντός ενός σωλήνα σωλήνα χαμηλής πίεσης και θα είναι ικανό να αναπτύξει σχεδόν υπερηχητικές ταχύτητες.

Το σύστημα, μόλις αναπτυχθεί πλήρως, θα μπορούσε να κάνει ένα ταξίδι από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο σε 50 λεπτά.

Μεταξύ των διαφορετικών ομάδων που εργάζονται για να φέρουν το σύστημα στη ζωή, το Hyperloop One πέτυχε σημαντική πρόοδο σε μια πρόσφατη επίδειξη, όπου το πρωτότυπο όχημα μπήκε σε δοκιμαστική λειτουργία διανύοντας μία μεγάλη πορεία στην έρημο της Νεβάδα. Το Hyperloop One έχει επίσης υλοποιήσει έργα στα ΗΑΕ, την Ευρώπη, την Ινδία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Περιγράφοντας την «πιο επαναστατική υπηρεσία αμαξοστοιχίας», ο θρυλικός επιχειρηματίας έγραψε σε ένα blog, «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την τεχνολογία πίσω από το Virgin Hyperloop One και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή των επιβατών».

“Ως ιδιοκτήτης της αμαξοστοιχίας, ένιωσα ότι αυτό είναι κάτι που θέλω να είμαι σε θέση να λειτουργήσω. Αυτή τη στιγμή τα τρένα μας περιορίζονται στα 125 μίλια την ώρα”, δήλωσε η Branson σε μια δήλωση στο CNBC. “Υπάρχουν, για παράδειγμα, οι καταναλωτές που θα ήθελαν να πάνε από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο σε περίπου 50 λεπτά και αυτό θα είναι εφικτό”.

Κατά τη διάρκεια δοκιμής τον Αύγουστο, το Hyperloop One πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 310 χιλιομέτρων με την πρωτότυπη αμαξοστοιχία. Αυτό εξακολουθεί να απέχει πολύ από τον στόχο, αλλά αναμένεται να αυξηθεί καθώς η εταιρεία θα προχωράει στη φάση της εμπορευματοποίησης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166