ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΟι δημιουργοί των Call of Duty και Titanfall θα φτιάξουν ένα VR...

Οι δημιουργοί των Call of Duty και Titanfall θα φτιάξουν ένα VR game για το Oculus

 

Οι δημιουργοί των Call of Duty και Titanfall θα φτιάξουν ένα VR game για το Oculus.

Ο δημιουργός του Titanfall Respawn Entertainment συνεργάζεται με την εταιρία εικονικής πραγματικότητας Oculus πάνω σε ένα νέο παιχνίδι VR που θα κυκλοφορήσει το 2019. Ο τίτλος, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης, ανακοινώθηκε με ένα τρέιλερ τύπου behind-the-scenes, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποιο όνομα για το έργο και δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια μορφή θα πάρει, αλλά το βίντεο υποδηλώνει ότι πρόκειται για στρατιωτικό παιχνίδι όπως συνηθίζει να κάνει εταιρεία, όπως με το ευρέως γνωστό Call of Duty που έχει αγαπηθεί αρκετά από τον κόσμο.

“Μια εμπειρία μάχης στο VR σας δίνει πραγματικά την ευκαιρία να ζήσετε τη ζωή πιο κοντά σε αυτό που μπορούσατε να αντιμετωπίσετε σε μία πραγματική μάχη”, λέει ο Zampella (ο δημιουργός του Call of Duty).

“Σας δίνει κάτι περισσότερο από ένα συναίσθημα απλού παιχνιδιού και φτάνει την ένταση της παράνοιας στα ουράνια. Νομίζω πως πιο αληθοφανές δεν μπορούσε να γίνει”.

“Η προσπάθεια να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα εμπειρία VR ήταν τόσο μεγάλη που ήταν φυσικό για μας να συνεργαστούμε με την Oculus, διότι πιστεύει σε μας, πιστεύει στο όραμα μας και μαζί θα κάνουμε όλα τα όνειρά μας πράξη.

«Θεωρώ ότι ετούτη η δουλειά θα καταστεί πραγματικά αξιοσημείωτη και θα μνημονεύεται από τον κόσμο για πολλά χρόνια».

Προορίζεται να αναδείξει την ιστορία του στούντιο με το Call of Duty, το βίντεο ξεκινά με αρχειακό υλικό πραγματικού κόσμου, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το Βιετνάμ και το Ιράκ. Στη συνέχεια, βλέπουμε τα footage από το Titanfall, τη δική του Sci-Fi σειρά βασισμένη στο mech.

Το Respawn ιδρύθηκε το 2010 μετά από μια πικρή διαμάχη μεταξύ των ιδιοκτητών Zampella, West και Call of Duty Activision. Άφησαν τον Infinity Ward να δημιουργήσει το Respawn, απελευθερώνοντας το Titanfall το 2014 και ακολούθησε η συνέχεια του 2016.

Σε μια ανάρτηση στο blog επιβεβαιώθηκε ότι αυτό δεν θα είναι μια συνέχεια του Titanfall ή του Star Wars της EA.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, ο μηχανικός της Respawn, ο Jon Shiring περιγράφει πώς το στούντιο θέλει να “απεικονίσει κάποιο στρατιώτη που βρίσκεται στη μάχη με έναν πληρέστερο και πιο ρεαλιστικό τρόπο”.

Δεδομένου ότι τα ποιοτικά headsets εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) – συμπεριλαμβανομένων των Oculus Rift, το HTC Vive και το PlayStation VR – εισήλθαν στην αγορά το 2016, υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα να λυθούν ούτως ώστε να τελειοποιηθούν.

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως η δημοτικότητα αυτού του είδους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και γενικά τα παιχνίδια VR βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των gamers. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος να διανύσει το virtual reality μέχρις ότου καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων.

Το VR εξακολουθεί να αναζητά ένα βιντεοπαιχνίδι το οποίο θα καταστεί ως σημείο αναφοράς και μάλλον η Respawn και η Oculus ελπίζουν να είναι αυτοί που θα το πράξουν.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166