ΑρχικήΕιδήσειςΟ Ρωσικός στρατός λειτουργεί την πρώτη κινητή μονάδα κατάρριψης drones

Ο Ρωσικός στρατός λειτουργεί την πρώτη κινητή μονάδα κατάρριψης drones

Ο Ρωσικός στρατός λειτουργεί την πρώτη κινητή μονάδα κατάρριψης drones.

Ο Ρωσικός στρατός δημιούργησε και λειτουργεί μια μονάδα εδάφους που μπορεί να διακόψει τη λειτουργία των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), παρεμποδίζοντας τα σήματα τους και έχει ως συνέπεια να τα απενεργοποιήσει ενώ βρίσκονται στον αέρα

Η MB λέει σε μια έκθεση ότι οι Ρωσικοί jammers έχουν κατεβάσει επιτυχώς drones στο παρελθόν, αλλά η τοποθέτησή αυτού του συστήματος σε μια κινητή μονάδα είναι η πρώτη για τη Ρωσία.

Η ηλεκτρονική μονάδα πολέμου – radio electronic warfare unit (EW) της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (ZVO) βασίζεται σε πληροφορίες που συλλέγει από το Kursk. “Η εταιρεία βασίζεται σε συμβασιούχους στρατιώτες, λοχίες και αξιωματικούς-ειδικούς για την καταπολέμηση των αεροσκαφών με τη βοήθεια στοιχείων ηλεκτρονικού πολέμου”, ανέφερε η MB σύμφωνα με δήλωσή του Κρεμλίνου την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Αλεξάντερ Βοστρίκοφ, διοικητής της μονάδας, ονόμασε αυτήν την μονάδα ειδικές δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου (special forces of electronic warfare).

Μια φωτογραφία που εκδόθηκε μαζί με τη δήλωση, δείχνει ένα jammer Krasukha – ένα ισχυρό ραδιοπομπό – τοποθετημένο σε βαρέα φορτηγά, είπε ο ΜΒ. Το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί στο Συριακό μέτωπο για την προστασία των Ρωσικών βάσεων και δυνάμεων.

Δεν είναι σαφές εάν η Ρωσική μονάδα έχει επίσης την ικανότητα να πάρει τον έλεγχο των εχθρικών αεροσκαφών.

Η δήλωση του Κρεμλίνου ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί 20 τέτοιες ειδικές μονάδες. “Περιλαμβάνουν επίσης μονάδες αεροπορικής άμυνας, και ελεύθερων σκοπευτών που λειτουργούν συνδυαστικά με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας”, ανέφερε η έκθεση.

Το EW λειτουργεί μπλοκάροντας τις επικοινωνίες και αποσυνδέοντας τα UAV από τους εχθρούς και τους επίγειους πιλότους τους, αναφέρει η έκθεση.

Η ΜΒ σημείωσε ότι οι jammers της EW είναι αρκετά ισχυροί και μπορούν να δράσουν από μεγάλη απόσταση, όμως προς το παρόν δεν έχει την ικανότητα να ξεπεράσει την απόστασητων των 150 χλμ. από τη μονάδα

Σε μία ενδεχόμενη μάχη, οι παρεμβαίνοντες δεν μπορούν να θέσουν σοβαρή απειλή στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Ένας πρώην Αμερικανός κατασκευαστής κινητών αεροσκαφών δήλωσε στο ΜΒ: «Φαίνεται δύσκολο αυτή η ηλεκτρονική μονάδα να καταφέρει πολλά πράγματα , εκτός κι αν ξέρει πού ακριβώς είναι τα στρατιωτικά drones ή πότε θα βρίσκονται σε κάποιο σημείο».

Για να κατανοήσουμε πλήρως αυτή την πρόκληση, οι πιλότοι των στρατιωτικών drones τα χειρίζονται από τις ΗΠΑ και μπορούν να πετάξουν αεροσκάφη στο Αφγανιστάν, εκτοξεύοντας βλήματα ή πυραύλους σε εχθρικούς στόχους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166