Συνελήφθη βρετανός χάκερ για επιθέσεις DDoS σε Google και Skype

Συνελήφθη βρετανός χάκερ για επιθέσεις DDoS σε Google και Skype

Συνελήφθη βρετανός χάκερ για επιθέσεις DDoS στη Google, το Skype και για την πώληση κακόβουλου λογισμικού (malware).

Ένας 21χρονος Βρετανός συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές επειδή φέρεται να εξαπέλυσε επιθέσεις DDoS εναντίον της Google, του Skype και του Pokemon, καθώς και για την πώληση κακόβουλου λογισμικού στο διαδίκτυο. Ο Alex Bessel από το Λίβερπουλ βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Birmingham τη Δευτέρα (30 Οκτωβρίου).

Ο εικαζόμενος χάκερ συνελήφθη τον Σεπτέμβριο και κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε έναν στρατό από botnet ύψους 9000, επίσης είναι υπεύθυνος για την ενορχήστρωση επιθέσεων εναντίον των γιγάντων της τεχνολογίας.

Το διαβόητο botnet Mirai βοήθησε τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να χρησιμοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό διαφορά δίκτυα που αποτελούνταν κυρίως από ευάλωτες συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο, για να ξεκινήσουν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας κατά επιφανών στόχων.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε ο Bessel φέρεται να ξεκίνησε τις επιθέσεις DDoS εναντίον των Google, του Skype και του Pokemon. Παραμένει επίσης αβέβαιο ως προς το πόσο μεγάλη ζημιά προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Ο Bessel επίσης φέρεται να έτρεξε τη δική του ιστοσελίδα – AioBuy – που επέτρεψε στους ανθρώπους να πουλήσουν διάφορα προϊόντα, όπως κακόβουλα προγράμματα . Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ο υποτιθέμενος χάκερ δημιούργησε επίσης κακόβουλο λογισμικό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από άλλους κυβερνοεγκληματίες για να αποκρύψουν τον κώδικα τους και να αποφύγουν την ανίχνευση, ανέφερε η Bleeping Computer. Ωστόσο, οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει αν υπήρχαν συνεργάτες σε αυτήν την προσπάθεια χακαρίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας