ΑρχικήΕιδήσειςΟ συνιδρυτής του WhatsApp μας παροτρύνει να διαγράψουμε το λογαριασμό μας στο...

Ο συνιδρυτής του WhatsApp μας παροτρύνει να διαγράψουμε το λογαριασμό μας στο Facebook

Ο συνιδρυτής του WhatsApp μας παροτρύνει να διαγράψουμε το λογαριασμό μας στο Facebook.

Ο συνιδρυτής του WhatsApp, ο Brian Acton δήλωσε σήμερα ότι οι χρήστες στην πλατφόρμα του Facebook πρέπει να διαγράψουν το λογαριασμό τους. Έτσι για την ιστορία, αυτή η σπουδαία προσωπικότητα εγκατέλειψε το WhatsApp το Σεπτέμβριο του 2017.

Το WhatsApp είναι μια εφαρμογή συνομιλίας που μέτρα μέχρι αυτή τη στιγμή με 1,5 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, και αποκτήθηκε από το Facebook τον Φεβρουάριο του 2014 για περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Brian Acton το τελευταίο διάστημα εξαπολύει σφοδρά πυρά εναντίον του Facebook, επειδή ο επικεφαλής της εταιρείας (Mark Zuckerberg) απορρίπτει τους προφανείς ισχυρισμούς ότι το Facebook χρησιμοποιήθηκε για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ. Επίσης τον κατηγορεί και για το τελευταίο σκάνδαλο που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες που εκατομμύρια ευαίσθητες πληροφορίες της πλατφόρμας έπεσαν στα χέρια τρίτων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Την Παρασκευή, το Facebook ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας με την Cambridge Analytica και της μητρικής της εταιρείας SCL Group, επειδή έκαναν κακή χρήση των δεδομένων των χρηστών στην πλατφόρμα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook συλλέχθηκαν από την Cambridge Analytica για να χρησιμοποιηθούν για δόλιο σκοπό με την προοπτική να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές υπέρ του Donald Trump, του Robert Mercer και του Steve Bannon.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166