ΑρχικήΕιδήσειςΟ βρετανικός στρατός ίσως στρατολογήσει 30.000 ρομπότ ως το 2030

Ο βρετανικός στρατός ίσως στρατολογήσει 30.000 ρομπότ ως το 2030

Ο στρατηγός Nick Carter, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σε συνέντευξη του που προβλήθηκε στην τηλεόραση εχθές την Κυριακή ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να στρατολογήσουν περίπου 30.000 ρομπότ στο δυναμικό τους, ως το 2030, και επί της ουσίας πρόκειται για αυτόνομα μηχανήματα που θα λειτουργούν ως κανονικοί στρατιώτες και θα ελέγχονται από απόσταση.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα «ρομποτικό στρατό» κατά την επόμενη πενταετία και να ολοκληρωθεί το αργότερο σε μία δεκαετία, αλλά διάφοροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να αναβάλουν τις συνομιλίες σχετικά με την επανεξέταση των δαπανών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω της έκτακτης ανάγκης που βιώνει η χώρα από την Πανδημία.

30.000 ρομπότ στο βρετανικό στρατό

«Υποθέτω ότι μπορούμε να έχουμε έναν στρατό 120.000 στρατιωτών, εκ των οποίων οι 30.000 θα μπορούσαν να είναι ρομπότ. Για να επιτευχθεί τούτος ο σκοπός, απλά πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό μας, και μάλιστα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι οικονομικό το ζήτημα», είπε ο Στρατηγός Nick Carter στο Sky News, το οποίο επίσης αναμεταδόθηκε και από τον Guardian. «Ο βρετανικός στρατός αποτελείται σήμερα από περίπου 74.000 στρατιώτες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήμασταν 82.000».

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εκτελεί ήδη ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στον τομέα των στρατιωτικών τεχνολογιών, και επί του παρόντος επικεντρώνεται σε ένα drone που ονομάζεται i9, το οποίο μπορεί επίσης να λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους, και χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό στόχων. Το drone είναι εξοπλισμένο με πυροβόλα όπλα, η λειτουργία του οποίου, ωστόσο, δεν επαφίεται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά υπόκειται στην απόφαση ενός ανθρώπινου χειριστή.

Η απομακρυσμένη λειτουργία καθιστά το αεροσκάφος i9 κατάλληλο για χρήση σε επιχειρήσεις επιδρομών, δηλαδή όταν ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής σε μια κλειστή περιοχή ή κτίριο που χρησιμοποιείται ως κρυψώνα από εχθρικές δυνάμεις. Παραδοσιακά, αυτή είναι μια από τις πιο κρίσιμες στρατιωτικές επιχειρήσεις, που συχνά περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό θυμάτων. Οποιαδήποτε μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια παραλλαγή ρομπότ και drone ταυτόχρονα, ως άμυνα ενάντια σε πιθανές εχθρικές δυνάμεις εξοπλισμένες με παρόμοιες ή πιο επικίνδυνες τεχνολογίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166