Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις ηγούνται στον τομέα ασφάλειας των δεδομένων

Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις ηγούνται στον τομέα ασφάλειας των δεδομένων

Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις ηγούνται στον τομέα ασφάλειας των δεδομένων.

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ είναι πολύ πιο επικεντρωμένες από τις Βρετανικές επιχειρήσεις όσον αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων στην ασφάλεια των δεδομένων που χειρίζονται.

Η Shred-it σε συνεργασία με την Ipsos διεξήγαγαν μία έρευνα που συνέκρινε τις διαφορές στην κατάρτιση των εργαζομένων στην ασφάλεια των δεδομένων στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, και διαπιστώθηκε ότι το 50% των Αμερικανικών επιχειρήσεων διεξάγει διαδικασίες κατάρτισης του προσωπικού τους με αντικείμενο την ασφάλεια των πληροφοριών, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, με μόλις 37% των Βρετανικών ομολόγων τους.

Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζουν επίσης πιο προσεκτικά τους υπαλλήλους τους για να εργαστούν εξ αποστάσεως μέσω απομακρυσμένης εργασίας, και πάνω από τα τρία τέταρτα (81%) των Αμερικανικών εταιρειών εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους τους για να κρατήσουν τις ευαίσθητες πληροφορίες καλά φυλαγμένες από τους χάκερς, ενώ εργάζονται κάπου έξω στην ύπαιθρο.

Οι ΗΠΑ επίσης ηγούνται με 78% στις πολιτικές που εφαρμόζονται σχετικά με την αποθήκευση και τη διάθεση εμπιστευτικών εγγράφων σε μορφή χαρτιού, σε σύγκριση με 71% των μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων. Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται για την κατάρτιση των εργαζομένων ώστε να κατανοούν πλήρως τις νομικές απαιτήσεις για τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών, όπου εκεί πάλι προπορεύονται οι Αμερικανικές επιχειρήσεις με 88%, έναντι εκείνων από τη Μεγάλη Βρετανία με 78%.

Ο Αντιπρόεδρος της Shred-it στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ο Ian Osborne προσέφερε περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας, λέγοντας:

«Σε όλες σχεδόν τις σημαντικές έρευνες που διεξήχθησαν σε τούτο τον τομέα, οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες της Αμερικής θεωρούν ότι κρατούν την κατάλληλη στάση αναφορικά με την ασφάλεια των δεδομένων απ ‘ό, τι οι Βρετανοί ομολόγοι. Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές ότι με τη θέσπιση του καινούριου νόμου που εφαρμόστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από την ασφάλεια των δεδομένων, δηλαδή το GDDR, οι Βρετανικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην εναρμονίζονται ορθά όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ένωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας