Η Samsung ετοιμάζει άθραυστες οθόνες OLED, ανατρέποντας τα πάντα

Η Samsung ετοιμάζει άθραυστες οθόνες OLED, ανατρέποντας τα πάντα

Η Samsung ετοιμάζει άθραυστες οθόνες OLED, ανατρέποντας τα πάντα.

Η Samsung Display, η μονάδα κατασκευής οθονών της Samsung, ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε άθραυστες οθόνες OLED. Αυτά τα πάνελ έχουν λάβει ήδη πιστοποίηση από την Underwriters Laboratories (UL) και από την επίσημη εταιρεία δοκιμών που ονομάζεται OSHA (Occupational Safety and Health Administration) του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Η πιστοποίηση UL σημαίνει ότι τα άθραυστα πάνελ OLED παρέμειναν άθικτα όταν έπεσαν από ύψος 4 ποδιών (1,2 μέτρα) και ότι δεν υπέστησαν καμία καταστροφή σε ακραίες θερμοκρασίες. Η εταιρεία λέει ότι αυτά τα πάνελ αντέχουν ακόμη και όταν πέσουν από ύψος περίπου 6 ποδιών στο έδαφος.

Τα νέα πάνελ με πιστοποίηση UL θα χρησιμοποιηθούν σε smartphones, όμως η Samsung ανέφερε επίσης πως θα χρησιμοποιήσουν και σε οθόνες για αυτοκίνητα, κινητές στρατιωτικές συσκευές, φορητές κονσόλες παιχνιδιών, tablet και PC.

«Το ενισχυμένο πλαστικό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όχι μόνο λόγω των άθραυστων χαρακτηριστικών του, αλλά και λόγω του ελαφρού βάρους του, της διαπερατότητας και της σκληρότητας του, τα οποία είναι όμοια με το γυαλί», δήλωσε ο Hojung Kim, γενικός διευθυντής της ομάδας επικοινωνίας της Samsung.

Η νέα οθόνη OLED από τη Samsung έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο υλικό που είναι τοποθετημένο στο υπόστρωμα και από πάνω είναι επικαλυμμένο με το συγκεκριμένο πλαστικό παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια στη συσκευή, γεγονός που το καθιστά άθραυστο και ευέλικτο.

Η Samsung λέει ότι οι οθόνες της τρέχουσας γενιάς που είναι κατασκευασμένες από γυαλί σπάνε σχετικά εύκολα ή αφήνουν ραγίσματα μετά από ισχυρό χτύπημα ή πτώση.

Η συγκεκριμένη οθόνη που είναι πιστοποιημένη με UL, σημαίνει ότι είναι έτοιμη για χρήση στα καταναλωτικά προϊόντα. Η Samsung προγραμματίζει να βάλει τις άθραυστες οθόνες OLED στο Galaxy Note 9, όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο γεγονός.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι η Samsung θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα πάνελ στο εύκαμπτο (αναδιπλούμενο) τηλέφωνό της με το όνομα Galaxy X.

Για να δείξει η Samsung την αντοχή των νέων οθονών OLED, δημοσίευσε ένα βίντεο για το λόγο του αληθές που δείχνει ότι το νέο OLED πάνελ δεν σπάει ακόμη και όταν σφυρηλατηθεί με ιδιαίτερη δύναμη από σφυρί και μάλιστα επανειλημμένα. Δείτε παρακάτω το βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας