Οι δημόσιες υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας δείχνουν να μην υιοθετούν τα προτερήματα του cloud.
Όσον αφορά τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες, οι τοπικές της Μεγάλης Βρετανίας εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει το cloud στο έπακρο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Citrix.
Συνολικά 40 τοπικές υπηρεσίες απάντησαν στο αίτημα της Citrix για μία έρευνα που φέρει την ονομασία “Ελευθερία της Πληροφορίας” και το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τη μετανάστευση της υπάρχουσας υποδομής στο σύννεφο (cloud).
Λιγότερο από 1 στους 10 (8%) δημόσιες υπηρεσίες είχαν μεταφέρει όλα τα δεδομένα των πολιτών στο σύννεφο. Και καμία αρχή δεν διαχειρίζεται τα δεδομένα και τις εφαρμογές του οργανισμού τους στο σύννεφο, κάτι που θεωρείται αδιανόητο για τη σημερινή εποχή που οι χάκερς μπαινοβγαίνουν όπου θέλουν, σε οποιοδήποτε σύστημα.
Περισσότερο από τα τρία τέταρτα (77%) δεν αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στο σύννεφο, και πάνω από το ένα τρίτο αυτών των οργανισμών δεν αναθέτουν αυτήν την πολύπλοκη διαδικασία σε εξωτερικούς συνεργάτες, μειώνοντας έτσι δραματικά την υποδομή άμυνας στο τμήμα της πληροφορικής τους, υπέρ ενός μοντέλου που πραγματικά θεωρείται απαράδεκτο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς τι διακυβεύεται σε περίπτωση που υπάρξει ένα δυνατό χακάρισμα.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα (70%) των ομάδων πληροφορικής στις δημόσιες υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι αν θα πρέπει να μεταφέρουν τα δεδομένα των πολιτών στο cloud. Ωστόσο, μία μικρή μερίδα εξ αυτών, δήλωσε ότι σκέφτονται να επενδύσουν στην υποδομή του cloud τους επόμενους 12 μήνες.
«Οι τοπικές δημόσιες υπηρεσίες σήμερα υφίστανται τεράστια πίεση τόσο από την κεντρική κυβέρνηση, όσο και από τους βρετανούς πολίτες για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», σχολίασε ο Darren Fields, Διευθύνων Σύμβουλος της UK & Ireland, Citrix.
Δυστυχώς χρόνο με το χρόνο διαπιστώνεται πως μειώνονται τα κονδύλια χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο σκοπό προς τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, τα ανώτατα στελέχη αυτών των υπηρεσιών επιδίωκαν πάντα την καινοτόμο και οικονομικά αποδοτική τεχνολογία για να μεγιστοποιήσουν την παροχή αποδοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα του προσωπικού και μειώνοντας το κόστος.