Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα

Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα

Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα.

Ακόμα και στις καλύτερες συνθήκες, η δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού θεωρείται μία δύσκολη κατάσταση. Οι προγραμματιστές πρέπει να προβλέψουν τις επιθυμίες του κοινού για αυτό που θα συμβεί μετά από χρόνια, επίσης να καθορίσουν με ποιο τρόπο θα κερδίσουν έσοδα μέσα από το έργο τους και και να ορίσουν βραχυπρόθεσμους στόχους σε μια σειρά από αυστηρές προθεσμίες.

Με τόσες νέες μορφές βιντεοπαιχνιδιών που δημιουργούνται με το πέρασμα των καιρών το τοπίο έχει αλλάξει δραστικά συγκριτικά με το παρελθόν, όπως για παράδειγμα παιχνίδια για κινητές συσκευές, για αυξημένη και εικονική πραγματικότητα (AR / VR), για esports και live streaming, κατά συνέπεια οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών πρέπει επίσης να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το είδος παιχνιδιού που θέλουν να φτιάξουν.

Ποτέ δεν θα είναι μια εύκολη δουλειά για κανέναν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν τη σημερινή εποχή. Η έρευνα αγοράς έχει γίνει ένα κρίσιμο κομμάτι της διαδικασίας σχεδιασμού των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως υπάρχουν αρκετά δεδομένα που τροφοδοτούν τις ερευνητικές ομάδες, ούτως ώστε να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Είναι αλήθεια πως ελάχιστοι δημιουργοί παιχνιδιών εκμεταλλεύονται πλήρως τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σε αυτούς – ακόμη και εκείνες που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επιτυχία ενός μόνο τίτλου, και όχι σε ολόκληρη τη σειρά παιχνιδιών.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι, επί χρόνια, η έρευνα αγοράς περιοριζόταν απλά στα σχόλια των χρηστών και σε άσχετα ζητήματα, σχετικά με τα νέα προϊόντα.

Σε ποιο σημείο εντοπίζονται τα προβλήματα

Οι ανατροφοδοτήσεις των χρηστών είναι προβληματικές, επειδή οι απόψεις των ανθρώπων δεν ταιριάζουν πάντα με τα αντικειμενικά δεδομένα ή τη συμπεριφορά τους. Πάρτε σαν τρανό παράδειγμα το Super Mario Run. Όταν ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, είχε πάνω από 50% αρνητικές κριτικές με αξιολόγηση 1 στα 5 αστέρια. Με αυτή τη μέτρηση, πρακτικά αυτό το παιχνίδι ήταν μια αποτυχία και ίσως οι εκτιμήσεις θα προέβλεπαν φτωχές πωλήσεις, ωστόσο έγινε το ακριβώς αντίθετο πράγμα, αφού μέχρι σήμερα έγινε περισσότερο από 200 εκατομμύρια λήψης και το Super Mario Run είναι ακόμα στα top charts.

Πριν από 12 χρόνια πριν την ύπαρξη των παιχνιδιών για κινητές συσκευές, όπως τα γνωρίζουμε με τη σημερινή τους μορφή, αυτές οι αρνητικές αναθεωρήσεις θα μπορούσαν να έχουν τροφοδοτήσει το έργο με λανθασμένα στοιχεία, κάτι που θα είχε αποπροσανατολίσει τους εκδότες των βιντεοπαιχνιδιών.

Ένας επιπλέον παράγοντας που δεν γνωρίζουν οι επαγγελματίες του είδους, είναι ότι για για την παραγωγή ενός τέτοιου έργου που δεν βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα είναι πιθανό τα στούντιο και οι εκδότες να έχουν εσφαλμένη εντύπωση για το τι θα πρέπει να πράξουν, και κατά συνέπεια είναι καταδικασμένοι να στρέψουν αλλού την προσοχή τους, σπαταλώντας πολύτιμους πόρους, όπως χρόνο, χρήμα και κόπο, βάζοντας την ομάδα ανάπτυξης να ασχοληθεί σε διαφορετικά τμήματα του παιχνιδιού που ίσως να μην ήταν απαραίτητο: όπως κινήσεις χαρακτήρων, ρυθμίσεις μενού, αλληλεπιδράσεις κλπ.

Η επιτυχία για κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια επιβάλλεται να εκτιμηθεί ανεξάρτητα και ξεχωριστά, και αυτοί που θα πρέπει να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα να είναι μόνο μερικά επιλεγμένα στελέχη που είναι εξειδικευμένοι με το αντικείμενο – ικανά να δουν ολόκληρη την την υπάρχουσα εικόνα.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα των παιχνιδιών, για παράδειγμα η ομάδα ανάπτυξης να εστιάσει την προσοχή της στο χρόνο φόρτωσης του μενού, την αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών και ούτω καθεξής.

Εξετάζοντας ανεξάρτητα, κάθε χαρακτηριστικό, μπορεί αυτή η ιδιαίτερη πτυχή να προσδώσει καλύτερες προδιαγραφές κατά το σχεδιασμό, αφού οι ομάδες ανάπτυξης θα γνωρίζουν εκ των προτέρων σε ποιο τμήμα του παιχνιδιού θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας