Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών θα συναντήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών θα συναντήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών θα συναντήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα συναντήσει την Πέμπτη τους εκπροσώπους από τον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Λευκού Οίκου να καταλαγιάσει τη βία πού προέρχεται από τα όπλα που φέρουν οι Αμερικανοί πολίτες, που κατά την προσωπική τους γνώμη προέρχεται από τα βίαια βιντεοπαιχνίδια, τις κινηματογραφικές ταινίες κ.λ.π.

Η Entertainment Software Association, ο κύριος οργανισμός εκπροσώπησης των εκδοτών στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η συνάντηση πραγματικά θα διεξαχθεί και πως δεν πρόκειται για κάποια φημολογία. Επιβεβαιώνοντας τη γραπτή δήλωση του Λευκού Οίκου που ανακοίνωσε το σχέδιο του Trump να μιλήσει με τη βιομηχανία αυτή την Πέμπτη .

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η ESA δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι πως κανένας αξιωματούχος από τον Λευκό Οίκο δεν τους έστειλε πρόσκληση για την εκδήλωση και προφανώς επρόκειτο για παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Τώρα, όμως, που ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε επίσημα την ημερομηνία και την ώρα σχετικά με αυτό γεγονός, πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα λάβει χώρα η συνάντηση σε δύο μέρες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στα βιντεοπαιχνίδια και άλλα μέσα που παράγουν βίαιες εικόνες, χαρακτηρίζοντας τα ως δυνητικά επικίνδυνα για την συμπεριφορά των πολιτών της χώρας, και ιδιαίτερα των ανήλικων παιδιών.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εμπειρογνώμονες των πυροβόλων όπλων και τους νομοθέτες, ο Τραμπ υπονόησε ότι κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για να εμποδίσει τα ανήλικα παιδιά να παρακολουθούν βίαιο περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα ο γιος του.

Από την πλευρά της, η ESA αποκάλυψε πρόσφατα μια προσπάθεια να διδάξει τους γονείς των ανήλικων παιδιών μέσω εξειδικευμένων διαδικτυακών εργαλείων που θα τους επιτρέψει να ελέγχουν πόσο χρόνο δαπανούν τα παιδιά τους στα βιντεοπαιχνίδια, και πόσα χρήματα ξοδεύουν σε αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας