ΑρχικήΕιδήσειςΟι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla θα εξαιρεθούν από το lockdown που...

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla θα εξαιρεθούν από το lockdown που θα εκδώσει η Καλιφόρνια για την Πανδημία

Και όμως, όταν μια εταιρεία έχει τεράστια ισχύ, τότε μπορεί να κατορθώσει τα πάντα, ακόμη και να επηρεάσει τις αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς για την Πανδημία που θα εκδώσει η πολιτεία της Καλιφόρνια και θα τεθούν σε ισχύ το ερχόμενο Σάββατο με συνέπεια να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έγκειται στο γεγονός, ότι θεωρούνται απαραίτητοι για την τοπική οικονομία, και αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, του Elon Musk που βρίσκεται σε μία διαρκή και έντονη διαμάχη με τις δημόσιες αρχές σχετικά με το προηγούμενο lockdown, διότι είχε επιφέρει τεράστια ζημιά στην επιχειρηματική οντότητα που διοικεί.

Η εξαίρεση θα επιτρέψει στο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Tesla να αποφύγει το κλείσιμο του εργοστασίου του με τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας που θα τεθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνιας. Παρόλα αυτά, η Tesla επισημαίνει πως μέσω ενός μηχανισμού θα επιτηρεί από κοντά όλους τους εργαζόμενους ώστε να τηρούν τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Η υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι για τους πολίτες της Καλιφόρνιας θα ισχύει από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα. και θα ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου και θα κρατήσει έως τις 21 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί, ότι ο κόσμος θα μπορεί να εκτελεί τις απαραίτητες δραστηριότητες, όπως ψώνια στο σούπερ μάρκετ, επίσκεψη στο γιατρό, και ούτω καθεξής.

Περίπου το 94% του πληθυσμού εκτιμάται πώς θα επηρεαστεί αρνητικά από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Alameda, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τον Μάιο, ο Musk μπήκε σε μία σκληρή διαμάχη με τις αρμόδιες αρχές της Καλιφόρνιας, σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου του στη συγκεκριμένη περιοχή και απείλησε πως θα μετακινήσει την έδρα του, όπως και τα μελλοντικά του έργα στο Τέξας ή τη Νεβάδα.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla δήλωσε ότι τα κέρδη κατά το προηγούμενο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς η εταιρεία δεν διέκοψε τις δραστηριότητές της και κατασκεύασε κανονικά τα αυτοκίνητα που έπρεπε να παραδοθούν άμεσα στους πελάτες που τα έχουν παραγγείλει. Επίσης, μόνο κατά την φετινή χρονιά έχουν πωληθεί 500.000 οχήματα της Tesla.

Τα κρούσματα μολύνσεων μέσω της πανδημίας έχουν αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ωθώντας ορισμένες Πολιτείες να λάβουν δραστικά μέτρα, με το σκεπτικό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Μάλιστα μέχρι αυτή τη στιγμή που συντάσσεται το άρθρο, τα συνολικά κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχονται στα 12 εκατομμύρια, ένα πραγματικά μεγάλο νούμερο που μόνο απαρατήρητο δεν περνάει, διότι έχει ως αρνητικό αντίκτυπο να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166