ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι εργαζόμενοι της Google αντιτίθενται σθεναρά στο Project Dragonfly

Οι εργαζόμενοι της Google αντιτίθενται σθεναρά στο Project Dragonfly

Σε μια ανοιχτή επιστολή την εχθές Τρίτη, ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της Google ανακοίνωσε ότι αντιτίθενται στο πρόγραμμα Dragonfly της Google.

Το Project Dragonfly είναι το κωδικό όνομα της νέας μηχανής αναζήτησης της Google που κατασκευάζεται ειδικά και μόνο για την Κίνα, η οποία είναι γνωστό πως ως χώρα έχει επιβάλει αυστηρότατη λογοκρισία στο διαδίκτυο, εμποδίζοντας τις αναζητήσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, τη θρησκεία και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Οι αναφορές λένε επίσης ότι για να χρησιμοποιήσει ένας πολίτης την υπηρεσία πρέπει να συνδέσει το λογαριασμό του με τον αριθμό τηλεφώνου του, επιτρέποντας την ευκολότερη παρακολούθηση των αναζητήσεων από την κρατική μηχανή.

Οι 346 υπάλληλοι ανέφεραν στην ανοιχτή επιστολή τους: «Η αντίθεση μας απέναντι στο Project Dragonfly δεν αφορά την Κίνα. Διαφωνούμε με την οποιαδήποτε τεχνολογία που βοηθά τους ισχυρούς να καταπιέζουν τους ευάλωτους, όπου κι αν βρίσκονται. Η παροχή στήριξης στην κινεζική κυβέρνηση για εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών, όπως απαιτείται από την κινεζική νομοθεσία, θα καταστήσει τη Google ως συνεργάτη στην καταπίεση και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η οργή των υπαλλήλων της τεχνολογικής εταιρίας προέρχεται επίσης από την προφανή εγκατάλειψη των βασικών αξιών της. Το 2010, η Google εγκατέλειψε την κινεζική αγορά λόγω των απαράδεκτων αιτημάτων λογοκρισίας της χώρας για τις μηχανές αναζήτησης.

Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος ενεπλάκη ενεργά σε αυτό το θέμα, πραγματοποιώντας συνομιλίες με την Google, όπου παράλληλα την προέτρεψε αποχωρήσει οριστικά από την Κίνα. Έτσι, η Google σταμάτησε να λογοκρίνει τα αποτελέσματα στην Κίνα και τελικά έκλεισε το Google.cn όπως και τα κινεζικά γραφεία της.

Μιλώντας στη διάσκεψη κορυφής Wired 25, ο CEO της Google, ο Sundar Pichai δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να επανεκτιμηθεί η θέση της εταιρείας για την κινεζική αγορά, όπου δήλωσε τα εξής: «Είναι μια θαυμάσια και καινοτόμος αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντική είναι η κινεζική οικονομία και πόσοι χρήστες υπάρχουν που χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο. Έτσι, είναι λογικό και επόμενο να αναθεωρήσουμε τις παλιές μας απόψεις και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε καθαρά κοιτάζοντας κατάματα το πρόβλημα, και το κυριότερο είναι πως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία στέκεται εμπόδιο για συνεργασία με την Κίνα.

Σε γενικές γραμμές το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας πραγματικά έχει υπερβεί κάθε λογικό όριο, και ουσιαστικά έχει φακελωμένους όλους τους πολίτες, επειδή προφανώς επιθυμεί και επιδιώκει να ξέρει πώς συμπεριφέρονται και ποιες είναι οι αληθινές ιδεολογίες τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166