Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν απροσδόκητη αύξηση

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν απροσδόκητη αύξηση

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν απροσδόκητη αύξηση.

Παρά τις προβλέψεις των οικονομολόγων πριν από έξι μήνες που έλεγαν ότι θα συνεχιστεί η πτώση των ευρωπαϊκών πωλήσεων PC, η δυτικοευρωπαϊκή αγορά κατέγραψε το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο ανάπτυξης που αφορά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2018.

Σύμφωνα με το According to Context Market Intelligence, οι συνολικές πωλήσεις PC στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 13% σε ολόκληρη την περιοχή ως αποτέλεσμα των δαπανών των επιχειρήσεων για υπολογιστές. Οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 15%, οι πωλήσεις desktop αυξήθηκαν κατά 8% και οι πωλήσεις σταθμών εργασίας κατά 18% από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το According to Context Market Intelligence προβλέπει ότι αυτή η αύξηση των πωλήσεων θα συνεχιστεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αν και πιθανότατα δεν θα φτάσει σε διψήφιους αριθμούς.

Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο εξαιτίας της έξαρσης που γνώρισαν τότε οι κινητές συσκευές. Το γεγονός ότι το Πάσχα έπεσε νωρίτερα το 2018 επηρέασε επίσης θετικά τις περιόδους εμπορικών συναλλαγών του τρέχοντος έτους, οι οποίες πιθανώς οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η Ανώτερη αναλυτής στο According to Context Market Intelligence, η Marie-Christine Pygott προειδοποίησε να μην διαβαστεί πάρα πολύ στη διαχρονική τάση, λέγοντας:

«Ο Απρίλιος του περασμένου έτους ήταν μια πολύ αδύναμη χρονική περίοδος αναφορικά με τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ωστόσο αυτή η κατάσταση άλλαξε ριζικά εξαιτίας των Windows 10 και τις συχνές ενημερώσεις που έκανε η εταιρεία».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών που πωλήθηκαν αυξήθηκαν κατά 21% και η χώρα παρουσίασε υψηλότερη ανάπτυξη από ότι στην Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Στη Γερμανία, ο όγκος πωλήσεων των Η/Υ αυξήθηκε κατά 16,8% και η Γαλλία ήταν η μόνη χώρα στις 13 μεγαλύτερες αγορές όπου οι όγκοι πωλήσεων των PC μειώθηκαν.

Το GDPR αναφέρθηκε επίσης ως ισχυρός λόγος για πολλές επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τους γηρασμένους υπολογιστές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας