Οι γυναίκες καταρρίπτουν τα ερωτικά ταμπού

Οι γυναίκες καταρρίπτουν τα ερωτικά ταμπού

Σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, στην οποία εξετάζεται η ερωτική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια στη Βόρεια Αμερική,οι νεαρές γυναίκες είναι αυτές που καταρρίπτουν τα ερωτικά ταμπού.Το 1943 το ποσοστό των νεαρών γυναικών που ενέκριναν το προγαμιαίο έρωτα ήταν μόλις 12% ενώ το 2020 είχε αυξηθεί στο 73%.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 40% και έφτασε στο 79%. Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, το ποσοστό των γυναικών που δηλώνουν «ερωτικά ενεργές» αυξήθηκε από το 13% στο 47%. Η ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες έχουν την πρώτη τους ερωτική επαφή μειώθηκε σημαντικά, από τα 19 στα 15 έτη.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 530 μελέτες που έγιναν από το 1943 μέχρι το 2020 στις ΗΠΑ και στον Καναδά με τη συμμετοχή 269.649 ατόμων ηλικίας από 12 έως 27 ετών. «Από όσο γνωρίζω, είναι η πιο πλήρης μελέτη γύρω από την αλλαγή της ερωτικής συμπεριφοράς που έχει γίνει ποτέ”, δήλωσε η καθηγήτρια ψυχολογίας Ζαν Τουέντζι. “Η αλλαγή στις απόψεις των γυναικών όσων αφορά τις προγαμιαίες σχέσεις ήταν τεράστια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο στοματικός έρωτας έχει γίνει πιο αποδεκτός. «Οι προηγούμενες γενιές τον θεωρούσαν αποκρουστικό. Σήμερα, οι νέοι πιστεύουν ότι είναι ένας άλλος τρόπος ερωτικής επαφής. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψης για τη σαρκική πράξη που απομακρύνεται από το γάμο και την αναπαραγωγή και κλίνει προς την ευχαρίστηση», τόνισε η καθηγήτρια.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, κάτι που αποδίδεται στο φόβο για την ασθένεια του AIDS (ελληνικά Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) και άλλων διαφόρων νοσημάτων που μεταδίδονται με την ερωτική επαφή. Προφανώς γιατί είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και ενημερωμένοι κάτι που τους βοηθάει να αποφύγουν ηθελημένα τις κακοτοπιές, αλλά αυτό το συμπέρασμα πρόκειται για μία γενική θεωρία, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδική προσωπικότητα,

Προηγούμενο άρθροΖήλια.. Ο κυριότερος λόγος για την εκδήλωση βίας
Επόμενο άρθροΜεγάλη κοιλιά προβληματική καρδιά
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας