ΑρχικήΕφαρμογέςΟι χάκερ μπορούν να εξαπατήσουν τις φωνητικές υπηρεσίες όπως η Alexa και...

Οι χάκερ μπορούν να εξαπατήσουν τις φωνητικές υπηρεσίες όπως η Alexa και ο Siri

Οι χάκερ μπορούν να εξαπατήσουν τις φωνητικές υπηρεσίες όπως η Alexa και ο Siri.

Οι Κινέζοι ερευνητές έχουν βρει τον τρόπο πρόσβασης σε έναν αριθμό εικονικών βοηθητικών υπερηχητικών συχνοτήτων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Zheijiang της Κίνας έχουν ανακαλύψει έναν νέο τρόπο πρόσβασης στους βοηθούς του AI στο smartphone, τα tablet και άλλες συσκευές σας χωρίς τη γνώση σας.

Χρησιμοποιώντας απλά υπερηχητικές συχνότητες που είναι πολύ υψηλές για να τις ακούσει το ανθρώπινο αυτί, οι ερευνητές μπόρεσαν να στείλουν εντολές στον Siri , την Alexa και άλλους βοηθούς φωνής για να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών σε πολλές δημοφιλείς καταναλωτικές συσκευές.

Η τεχνική που χρησιμοποιούν είναι γνωστή ως DolphinAttack και η όλη διαδικασία περιλαμβάνει τη μετάφραση των ανθρώπινων φωνητικών εντολών σε υπερηχητικές συχνότητες άνω των 20.000 hz και στη συνέχεια τους παίζει πίσω μέσω ενός smartphone εξοπλισμένου με έναν ενισχυτή και έναν υπερηχητικό μορφοτροπέα.

Το σύνολο του εξοπλισμού που απαιτείται για την εκτέλεση αυτού του hack κοστίζει λιγότερο από $ 3 και όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα χρόνου να το εκμεταλλευτεί, ακόμη και ο πιο αδαής είτε για διασκέδαση, είτε για κακό σκοπό.

Τα DolphinAttacks είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή με φωνητικό βοηθό, όπως οι δημοφιλείς συσκευές Echo του Amazon, iPhone και iPad της Apple, Android smartphones και tablet και ακόμη και το σύστημα πλοήγησης ενός Audi Q3. Αν και οι εντολές που στάλθηκαν στις συσκευές δεν ακούστηκαν στο ανθρώπινο αυτί, μπορούν ακόμα να ερμηνευτούν σωστά από τα συστήματα αναγνώρισης ομιλίας σε αυτές τις συσκευές.

Ενώ αυτή η μέθοδος επίθεσης θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει σοβαρή απειλή, τώρα η εμβέλειά της περιορίζεται στα δύο ή τρία μέτρα και οι κατασκευαστές συσκευών θα μπορούσαν να επαναπρογραμματίσουν τα προϊόντα τους για να αγνοήσουν τις εντολές σε 20 Khz ή άλλες συχνότητες εκτός της εμβέλειας της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Την παρούσα στιγμή ίσως να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα σε ορισμένο βαθμό, αλλά μελλοντικά Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλότητα λειτουργίες του συσκευών μέσω αυτής της μεθόδου, διότι ως γνωστόν οι χάκερ είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τα συστήματα ασφαλείας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166