Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για την κατασκευή σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για την κατασκευή σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για την κατασκευή σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ιαπωνίας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι συνεργάζονται για να διπλασιάσουν τους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου των αυτοκινήτων στην χώρα, καθώς η Κίνα και η Γερμανία έχουν προοδεύσει αρκετά αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Η Toyota, η Nissan και η Honda δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής εταιρίας Air Liquide, για την κατασκευή 80 νέων σταθμών υδρογόνου τα επόμενα τέσσερα χρόνια, για να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 101 σταθμούς που βρίσκονται σήμερα στην Ιαπωνία.

«Στην παρούσα φάση, πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο συνεργασίας, αντί να να κοιτάζουμε να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Shigeki Terashi, αντιπρόεδρος της Toyota.

Η νέα επιχείρηση που δημιουργήθηκε μέσα από αυτή την κοινοπραξίατων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών φέρει την ονομασία Japan H2 Mobility ή JHyM.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η Ιαπωνία έχει ήδη προβεί σε σκληρές περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που αφορούν τις συμβατικές μορφές ενέργειας, με την προοπτική να στηρίξει τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από οικολογικές μορφές ενέργειας.

Οι 101 σταθμοί υδρογόνου εξυπηρετούν περίπου 2.400 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αλλά η έλλειψη βιώσιμων σταθμών (πότε θα κλείσουμε εν μία νυκτί) αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς επιδιώκουν την αύξηση της παραγωγής αυτών των οχημάτων.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και οι τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες σκοπεύουν να εισαγάγουν 160 σταθμούς για 40.000 οχήματα μέχρι το Μάρτιο του 2020 που θα κινούνται με υδρογόνο.

Η Toyota στα τέλη του 2014 εγκαινίασε το Mirai, το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με καύσιμα υδρογόνου, καθώς επιδίωξε να προωθήσει περαιτέρω τα αυτοκίνητα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας