ΑρχικήΕπιστήμηΟι καταθλιπτικές γυναίκες κάνουν περισσότερο έρωτα

Οι καταθλιπτικές γυναίκες κάνουν περισσότερο έρωτα

Οι γυναίκες που έχουν… κατάθλιψη κάνουν περισσότερο έρωτα, σε σχέση με εκείνες που δηλώνουν ευτυχισμένες και ψυχικά υγιείς, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

Μια νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο ψυχικής υγείας στη Μελβούρνη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που πάσχουν από ελαφράς ή μέτριας μορφής κατάθλιψης, κάνουν τρεις φορές περισσότερο έρωτα από τις «συναισθηματικά υγιείς».

«Είναι γενικότερα πιο απελευθερωμένες σε ό,τι αφορά τη έρωταουαλικότητά τους κι έχουν πολλές ερωτικές εμπειρίες», δηλώνει η Σαμπούρα Άλεν, κλινικός ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Monash, η οποία μελέτησε τη έρωταουαλική συμπεριφορά και τις εμπειρίες 107 δεσμευμένων γυναικών- με κατάθλιψη και όχι.

«Όταν οι άνθρωποι είναι θλιμμένοι αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια μέσα στη σχέση τους και ανησυχούν για το αν είναι επιθυμητοί από το σύντροφό τους», λέει η Άλεν, προσθέτοντας ότι «το έρωτα τους επιτρέπει να νιώσουν πιο κοντά στο σύντροφό τους και να αισθανθούν ασφάλεια».

Όταν η ψυχολόγος ρωτήθηκε εάν η ερωτική επαφή μπορεί να αποτελέσει μια μορφή θεραπείας για την κατάθλιψη, εκείνη απάντησε πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά, το σίγουρο είναι, όμως, πως βοηθάει αυτές τις γυναίκες να αισθανθούν αγαπητές και ασφάλεια.

Η ομάδα της Άλεν μελέτησε και τις ερωτικές συνήθειες των ελεύθερων γυναικών και ανακάλυψε πως οι εκείνες με κατάθλιψη απολαμβάνουν περισσότερες φορές το περιστασιακό έρωτα από τις «ευτυχισμένες».

Η μελέτη, που θα δημοσιευτεί σύντομα σε Βρετανικό επιστημονικό περιοδικό, είναι η τελευταία έρευνα επάνω στις ψυχικές αρρώστιες και τη σχέση τους με τις ορμόνες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι γενικά η επιστήμη θεωρεί ως θέσφατο πως οι απομονωμένοι οι άνθρωποι που μένουν διαρκώς κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, και είναι ελεύθεροι, δηλαδή δεν βρίσκονται σε σχέση ή δεν είναι παντρεμένοι, έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν έρωτα, προφανώς γιατί δεν έχουν επαφές με άλλους ανθρώπους, ενώ ‘οσον αφορά τους άντρες, είναι σχεδόν βέβαιο πως μπαίνουν στη διαδικασία να αυνανίζονται πολλές φορές εντός της ημέρας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166