Οι κύριοι επενδυτές του Facebook θέλουν να αποχωρήσει ο Ζάκερμπεργκ από πρόεδρος

Οι κύριοι επενδυτές του Facebook θέλουν να αποχωρήσει ο Ζάκερμπεργκ από πρόεδρος

Οι κύριοι επενδυτές του Facebook ζητούν επίμονα από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να παραιτηθεί από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μετά από τα διάφορα σκάνδαλα υψηλής σοβαρότητας που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον γίγαντα των μέσων κοινωνικών δικτύωσης.

Παρόλο που η πρόταση είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, έρχεται σε μια εποχή που το Facebook βρίσκεται υπό διαρκή πίεση σε μια σειρά από θέματα ιδιωτικότητας. Η γνωστή πλατφόρμα που έχει δισεκατομμύρια χρήστες στο ενεργητικό της, δυστυχώς κατηγορείται ότι παίζει ρόλο στη διάδοση των ψεύτικων ειδήσεων και των ξένων εμπλοκών στις εκλογές των ΗΠΑ.

Τέσσερις σημαντικά επενδυτικά ταμεία από τις ΗΠΑ (state treasurers from Illinois, Rhode Island and Pennsylvania και New York City Comptroller Scott Stringer) – που κατέχουν μετοχές του Facebook, πρότειναν την απομάκρυνση του CEO Μαρκ Ζάκερμπεργκ ως προέδρου, ενώπιον του Trillium Asset Management.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημόσια επενδυτικά ταμεία και κρατικοί αξιωματούχοι θέλουν να αποχωρήσει ο Ζάκερμπεργκ από προέδρος. Κάτι παρόμοιο συνέβη και το 2017, αλλά επειδή ο Ζάκερμπεργκ έχει τον απόλυτο έλεγχο στο διοικητικό συμβούλιο κάνει τα εξωτερικά αιτήματα των επενδυτών παντελώς άκυρα και άχρηστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία από τα τέσσερα δημόσια ταμεία είχαν εμπλακεί ξανά και το 2017 στην υπόθεση εκδίωξης του μεγάλου αφεντικού στο Facebook.

Ο Scott Stringer δήλωσε στο CNBC: «Χρειαζόμαστε ένα σοβαρό διοικητικό συμβούλιο στο Facebook για να προβούμε σε δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των πραγματικών κινδύνων που μας περιτριγυρίζουν – να προστατεύσουμε την φήμης και να μπορούμε να ακολουθούμε τους νόμους και του κανόνες της δημοκρατίας – επειδή αδιαμφισβήτητα επηρεάζουν την εταιρεία, τους μετόχους, τους χιλιάδες εργαζόμενους και τελικά ευνοώντας τους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν από τα στραβοπατήματα μας».

«Οι αντιπαραθέσεις και τα σκάνδαλα έχουν κοστίσει στο Facebook την καλή του φήμη», ανέφεραν οι κυριότεροι επενδυτές της εταιρείας, «προσθέτοντας ότι η παραίτηση του Ζάκερμπεργκ θα βοηθούσε κατά κάποιο τρόπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους χρήστες και τους Αμερικανούς επενδυτές που θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην πλατφόρμα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας