Η νέα σελίδα απορρήτου της Apple σας επιτρέπει να βρείτε όλες τις πληροφορίες σας στην εταιρεία

Η νέα σελίδα απορρήτου της Apple σας επιτρέπει να βρείτε όλες τις πληροφορίες σας στην εταιρεία

Η σελίδα πολιτικής απορρήτου (privacy portal) της Apple επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν όλα τα δεδομένα τους που έχει αποθηκεύσει η εταιρία στη βάση δεδομένων της και είναι έτοιμη προς χρήση για τον οποιοδήποτε.

Ο ιστότοπος, ο οποίος δοκιμάστηκε αρχικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Μάιο για να συμπέσει με την έναρξη του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (αγγλικά: GDPR), είναι πλέον διαθέσιμος για όλους, αφού προφανώς η Apple δεν θέλει να δείχνει την εικόνα μιας εταιρείας που απλά θέλει να κερδίζει χρήματα και δεν ενδιαφέρεται για τους πελάτες της, διότι μέσω των δεδομένων που συλλέγει της δίνεται η ευκαιρία να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις.

Η καινούργια πύλη για την πολιτική απορρήτου επιτρέπει στους χρήστες της Apple να αναζητούν το είδος και την ποσότητα των δεδομένων που αποθηκεύει η εταιρία για αυτούς. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ άλλων από φωτογραφίες, υπενθυμίσεις σε σελιδοδείκτες του ιστότοπου μέχρι αγορές στο App Store, εν ολίγοις είναι όλοι φακελομένοι, κανονικά και με το νόμο.

Η συγκεκριμένη σελίδα αναφέρει πως: «Κάθε προϊόν της Apple έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να προστατεύει τις πληροφορίες του χρήστη και να δίνει τη δυνατότητα να επιλέγει τι θέλει να μοιραστεί με την εταιρεία, με την προοπτική να υπάρξει βέλτιστη εμπειρία προς τον τελικό καταναλωτή, χωρίς να καταπατάται ιδιωτική του ζωή και η ασφάλειά του».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου, Tim Cook, η ιδιωτικότητα αποτελεί θεμελιώδες δικαίωματων ανθρώπων .

Ο Tim Cook είπε σε μια συνέντευξη τον Μάρτιο: «Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ένα σωρό χρήματα από τους πελάτες μας, εφόσον τους χρησιμοποιούσαμε ως προϊόν, εντούτοις έχουμε επιλέξει να μην το κάνουμε αυτό».

Η νέα δικτυακή πύλη προστασίας προσωπικών δεδομένων που δημιούργησε η Apple είναι μόνο μία πτυχή της γκάμας της Apple για το πόσο σημαντική είναι η ιδιωτική ζωή των χρηστών για αυτούς.

Η εταιρεία έχει λάβει μια σειρά από άλλα μέτρα για να εξασφαλίσει στους χρήστες της ότι γνωρίζει ότι είναι διαφανής στην αντιμετώπιση των δεδομένων των χρηστών.

Για παράδειγμα, όλες οι εφαρμογές που βρίσκονται στο App Store είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν και χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους και πώς, αν το επιθυμούν οι χρήστες, μπορούν να μην δεχτούν, ακόμα και να τα διαγράψουν.

Όλοι οι προγραμματιστές εφαρμογών που σχεδιάζουν εφαρμογές για συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα iOS, όπως στο iPhone και το iPad, πρέπει τώρα να συνδέσουν τις εφαρμογές τους με τις πολιτικές απορρήτου τους στο App Store. Κατά το παρελθόν, μόνο οι εφαρμογές που βασίζονταν σε συνδρομές ήταν υποχρεωμένες να το πράττουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας