ΑρχικήΟικονομίαΟι παγκόσμιοι επενδυτές που στρέφονται προς τα ψηφιακά νομίσματα αναμένεται να αυξηθούν...

Οι παγκόσμιοι επενδυτές που στρέφονται προς τα ψηφιακά νομίσματα αναμένεται να αυξηθούν το 2018

Οι παγκόσμιοι επενδυτές που στρέφονται προς τα ψηφιακά νομίσματα αναμένεται να αυξηθούν το 2018, επιπλέον εκτιμάται ότι η Ιαπωνία θα ηγηθεί αυτού του τομέα.

Η Ιαπωνία προβλέπεται πως θα ηγηθεί παγκοσμίως στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Στην παρούσα έρευνα συμμετείχαν 678 επενδυτές που ρίχνουν τα λεφτά τους στα ψηφιακά νομίσματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και άλλες χώρες για να μετρήσουν το επίπεδο εμπιστοσύνης τους σε τεχνολογίες και νομίσματα τύπου blockchain.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες από τους οποίους πάρθηκαν συνεντεύξεις, το 90% πιστεύει ότι η επένδυση προς αυτή την κατεύθυνση έχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική. Το 29% δήλωσε ότι το έπραττε για βραχυπρόθεσμο σκοπό και κερδοσκοπικές επενδύσεις. Το 21% ανέφερε ότι επένδυσαν στα ψηφιακά νομίσματα προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία (ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο) και το 18% το κάνει απλά από περιέργεια. Το 22% δήλωσε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί αρκετά πάνω από τα 20.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι από τους επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν ποτέ επενδύσει σε άλλες μορφές περιουσιακών στοιχείων. Μόνο το 32% αυτών είχε επενδύσει σε μετοχές ή ομόλογα και 14% σε ακίνητα. Ένα άλλο 17% των επενδυτών είχε αναζητήσει αποδόσεις από τραπεζικές καταθέσεις.

Παρά τους φόβους πολλών εμπειρογνωμόνων ότι θα υπάρξει μία οικονομική φούσκα γύρω από αυτό το θέμα, οι επενδυτές αναφέρουν ότι δεν σκοπεύουν να μειώσουν τις επενδύσεις τους σε αυτούς τους τύπους περιουσιακών στοιχείων. Στην πραγματικότητα, το 77% των ερωτηθέντων επισήμανε ότι πώς θα αυξήσει τις επενδύσεις του στα ψηφιακά νομίσματα κατά το επόμενο έτος. Ταυτόχρονα, αρκετοί επενδυτές γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει ο συγκεκριμένος τομέας, ωστόσο το 50% από αυτούς θεωρούν τους κινδύνους της απώλειας κεφαλαίων μέτρια, και ένας στους πέντε αναγνωρίζει υψηλό κίνδυνο.

Το 27% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ιαπωνία θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων το επόμενο έτος, ακολουθούμενη από τη Ρωσία με 15%, τη Νότια Κορέα με 14% και τις ΗΠΑ στην τέταρτη θέση με 13%.

Επιπλέον, το 65% των επενδυτών πιστεύει ακράδαντα πως τα ψηφιακά κέρματα θα ενσωματωθούν στην πραγματική οικονομία τα επόμενα πέντε χρόνια. Περίπου 25% το θεωρούν πιθανό και μόνο το 10% το θεωρούν μη ρεαλιστικό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166