Οι πωλήσεις Tablet μειώθηκαν για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο, καταρρέει η συγκεκριμένη αγορά

Οι πωλήσεις Tablet μειώθηκαν για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο, καταρρέει η συγκεκριμένη αγορά

Οι πωλήσεις Tablet μειώθηκαν για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο, καταρρέει η συγκεκριμένη αγορά.

Η αγορά των Tablet είναι γεγονός πως μειώνεται σε ετήσια βάση, ωστόσο σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της IDC αυτή η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό αφού για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο συνεχίζει να οδεύει προς τα κάτω, εγείροντας αρκετές ανησυχίες στο συγκεκριμένο τομέα.

Το 2ο τρίμηνο του 2018 σημειώθηκε πτώση των πωλήσεων κατά 13,5% δηλαδή συνολικά πωλήθηκαν 33,0 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, σε σύγκριση με 38,2 εκατομμύρια μονάδες το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Επιπρόσθετα, τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο χειρότερα από ότι φαίνονται στην πραγματικότητα, ενώ όλα τα τρίμηνα του 2017 παρουσίασαν μονοψήφια πτώση, το πρώτο τρίμηνο του 2018 και το δεύτερο τρίμηνο του 2018 βρίσκονται στα διψήφια νούμερα.

Ετούτες οι εκτιμήσεις προέρχονται από την IDC , η οποία συμπεριλαμβάνει δύο παράγοντες στις μετρήσεις της, δηλαδή Tablet με ή χωρίς πληκτρολόγιο. Η Apple διατήρησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις tablet για αυτό το τρίμηνο, ενώ η Samsung βρίσκεται στη δεύτερη θέση και Huawei στην τρίτη. Οι πέντε κορυφαίοι πωλητές αντιπροσώπευαν το 71,2% της αγοράς, από 65,8% που ήταν πέρυσι.

Οι αριθμοί των αποστολών της Apple αυξήθηκαν κατά 100.000, και αυτό μεταφράζεται σε κέρδος της τάξεως του 5% (από 29,9% σε 34,9%), καθώς η συνολική αγορά των Tablet μειώθηκε εμφανέστατα κατά πολύ. Εν τούτοις ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, εν μέρει χάρη στο φετινό iPad , το οποίο έφτασε στο τέλος του τριμήνου.

Η Samsung πώλησε 1 εκατομμύριο λιγότερα Tablet από ό, τι στο στο ίδιο τρίμηνο την προηγούμενη χρονιά, και κατέληξε να χάσει το 0,5% από το μερίδιο της αγοράς (από 15,6% σε 15,1%). Αλλά η ιαπωνέζικη εταιρεία χθες ανακοίνωσε το νέο Galaxy Tab S4 και το Galaxy Tab A 10.5 μπορεί να την βοηθήσει να ανακάμψει λίγο.

Η Huawei πώλησε 300.000 Tablet, κερδίζοντας 2,1 μονάδες (από 8,2% σε 10,3%) εδραιώνοντας έτσι την τρίτη της θέση. Η Lenovo υποχώρησε κατά 0,3 μονάδες με 200.000 λιγότερες αποστολές και η Amazon υποχώρησε κατά 1,5% λόγω ότι γνώρισε μείωση κατά 800.000 μονάδες στις πωλήσεις των συσκευών αυτών εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας