ΑρχικήΕιδήσειςΤο Fortnite κυριαρχεί σε ώρες παρακολούθησης στο Twitch για το β' τρίμηνο...

Το Fortnite κυριαρχεί σε ώρες παρακολούθησης στο Twitch για το β’ τρίμηνο του 2018

Το Fortnite κυριαρχεί σε ώρες παρακολούθησης στο Twitch για το β’ τρίμηνο του 2018.

Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παγκοσμίως, το Fortnite, κατάφερε να συντρίψει με μεγάλη διαφορά τον ανταγωνισμό αναφορικά με τις ώρες παρακολούθησης των τηλεθεατών στην πλατφόρμα του Twitch το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Το Fortnite αύξησε αυτό το ποσοστό κατά 74% που μεταφράζεται σε εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης στο Twitch για το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την StreamElements και την SullyGnome.

Ωστόσο οι αντίπαλοί του fortnite μία αισθητή πτώση όσον αφορά τον αριθμό των ωρών παρακολούθησης στο Twitch. Συγκεκριμένα το League of Legends σημείωσε πτώση 11,6% το β ‘τρίμηνο, ενώ PlayerUnknown’s Battlegrounds σημείωσε πτώση 9%.

Το Counter Strike: Global Offensive μειώθηκε κατά 47,3%, το Overwatch έπεσε 5%, το Grand Theft Auto V έπεσε 11% και το World of Warcraft υποχώρησε κατά 2,5%.

Από την άλλη πλευρά, λίγα παιχνίδια κατάφεραν να γνωρίσουν αύξηση στο συγκεκριμένο τομέα. Το Dota 2 αυξήθηκε κατά 22,4%, ενώ το Real Life αυξήθηκε κατά 33% και το Hearthstone αυξήθηκε κατά 14,5%. Το Destiny 2 αυξήθηκε κατά 214%, χάρη στην κυκλοφορία του Warmind τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Η StreamElements δήλωσε ότι από τις 2,5 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης που αντιστοιχεί στα 10 κορυφαία παιχνίδια του τριμήνου. Περίπου 630 εκατομμύρια από αυτές τις ώρες αφιερώθηκαν στο Fortnite.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία παρακολούθησης των ωρών στην πλατφόρμα του twitch, η StreamElements έχει τα δικά της εσωτερικά δεδομένα και επίσης συνεργάστηκε στενά με τη SullyGnome, η οποία συνέκρινε τα δεδομένα της με τους αριθμούς της StreamElements. Η SullyGnome χρησιμοποιεί το API Twitch για να συλλέγει τις πληροφορίες κάθε 15 λεπτά. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται στον ιστότοπο γενικά ανά ώρα ή ανά μέρα.

Επιπλέον εκτιμάται πως η δυναμική του fortnite θα συνεχίζει να γνωρίζει δραματική άνοδο κρατά τους επόμενους μήνες, αλλά προφανώς και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές θα λάβουν τα μέτρα τους ούτως ώστε να μην μείνουν αρκετά πίσω.

Επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως πλέον τα βιντεοπαιχνίδια σχεδόν πλησιάζουν σε τηλεθέαση τους πραγματικούς αγώνες των αθλημάτων, όπως ποδόσφαιρο μπάσκετ και ούτω καθεξής,  μάλιστα πιστεύεται πως στα επόμενα χρόνια ίσως να τα ξεπεράσει κιόλας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166