ΑρχικήΕιδήσειςΟι προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης επανεξετάζονται μετά από τις θανατηφόρες πυρκαγιές

Οι προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης επανεξετάζονται μετά από τις θανατηφόρες πυρκαγιές

Οι προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης επανεξετάζονται μετά από τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Βόρεια Καλιφόρνια.

Οι περιοχές που είναι επιρρεπείς στις πυρκαγιές, όπως η Βόρεια Καλιφόρνια διαθέτουν μια σειρά συστημάτων έκτακτης ανάγκης, σχεδιασμένα για να προειδοποιούν τους κατοίκους όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος μέσω μηνυμάτων κειμένου (SMS), τηλεφωνημάτων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και tweets. Ωστόσο, μετά από μέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή και άφησε τουλάχιστον 23 νεκρούς, οι αρχές δήλωσαν ότι οι μέθοδοι αυτές να επαναξιολογηθούν.

Οι ταχέως μεταβαλλόμενες πυρκαγιές, ενισχυμένες από τους έντονους ανέμους και την σχεδόν απουσία υγρασίας, άρχισαν να καταστρέφουν στο πέρασμά τους την περίφημη περιοχή που είναι γνωστή για τα κρασιά της την Κυριακή το βράδυ. Οι κομητείες χρησιμοποίησαν ποικίλους τρόπους για να στείλουν προειδοποιήσεις, αλλά τα συστήματα συναγερμού βασίζονται σε κινητά τηλέφωνα, σταθερά ή στο διαδίκτυο για να ενημερώσουν τους κατοίκους και προφανώς οι πυρκαγιές έχουν την ικανότητα να καταστρέψουν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και αναπόφευκτα δεν θα καταστεί εφικτό να ενημερωθούν οι πολίτες.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν την Τετάρτη ότι ενώ η σημερινή προτεραιότητα είναι να απομακρύνουν τους ανθρώπους από τις ενεργές πυρκαγιές, παρακολουθούσαν ταυτόχρονα και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για ενημέρωση των πολιτών και αν ήταν ακόμη δυνατό να φτάσουν οι προειδοποιήσεις σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε τόσο λίγο χρόνο για να αντιδράσουν.

“Οι άνθρωποι ήταν στο κρεβάτι, ήταν μεσάνυχτα και κοιμόντουσαν, και αυτές οι πυρκαγιές κατέβηκαν σε αυτές τις κοινότητες χωρίς προειδοποίηση μέσα σε λίγα λεπτά”, δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο. Ken Pimlott.

“Υπήρχε λίγος χρόνος για να ειδοποιήσω τους ανθρώπους με οποιονδήποτε τρόπο”, πρόσθεσε.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου λίγα λεπτά ή ακόμα και δευτερόλεπτα μπορούν να σώσουν ζωές, τα συστήματα ειδοποίησης έχουν εγγενή τυφλά σημεία. Δυστυχώς δεν θα λάβουν όλοι το μήνυμα Το Sonoma County χρησιμοποιεί μια υπηρεσία που στέλνει μηνύματα κειμένου ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν παραγγελθεί μια εκκένωση, αλλά οι κάτοικοι πρέπει να εγγραφούν για να το λάβουν. Ο νομός χρησιμοποιεί επίσης μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που μπορεί να λαμβάνει μηνύματα, αλλά και πάλι απαιτεί από έναν κάτοικο να συμμετέχει κάνοντας αρχικά την απαιτούμενη εγγραφή.

Ο νομός μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτοματοποιημένες κλήσεις έκτακτης ανάγκης σε σταθερά μέσα σε μια περιοχή που απειλείται από πυρκαγιά, αλλά αυτό θα φτάσει μόνο στα σπίτια με αυτά τα τηλέφωνα.

Το τμήμα Sheriff της Sonoma County δήλωσε ότι η υπηρεσία έκτακτης ειδοποίησης του νομού έστειλε χιλιάδες προειδοποιήσεις στους κατοίκους να φύγουν από την Κυριακή το βράδυ. Ωστόσο, σχεδόν 80 πύργοι κινητής τηλεφωνίας χτυπήθηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Κάποιοι άτομα δραπέτευαν από την πύρινη λαίλαπα μόνο όταν συνειδητοποίησαν ότι η φωτιά είχε φτάσει σχεδόν στις πόρτες τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166