ΑρχικήGadgetΤα μελλοντικά smartwatches θα μπορούσαν να αισθανθούν την κίνηση των χεριών με...

Τα μελλοντικά smartwatches θα μπορούσαν να αισθανθούν την κίνηση των χεριών με απεικόνιση υπερήχων

Τα μελλοντικά smartwatches θα μπορούσαν να αισθανθούν την κίνηση των χεριών χρησιμοποιώντας απεικόνιση υπερήχων.

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι μελλοντικές φορητές συσκευές, όπως τα smartwatches, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν απεικόνιση υπερήχων για να ανιχνεύσουν τις χειρονομίες των χεριών.

Οι υπολογιστές αυξάνονται σε αριθμό και οι φορητοί υπολογιστές, όπως οι smartwatches, κερδίζουν δημοτικότητα. Οι συσκευές γύρω από το σπίτι, όπως οι λαμπτήρες WiFi και οι έξυπνοι θερμοστάτες, αυξάνονται επίσης. Ωστόσο, η τρέχουσα τεχνολογία περιορίζει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με αυτές τις συσκευές.

Οι χειρονομίες έχουν προταθεί ως διαισθητικός και εύκολος τρόπος αλληλεπίδρασης και ελέγχου έξυπνων συσκευών σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, μια χειρονομία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τα φώτα στο σαλόνι ή για να ανοίξει ή να κλείσει ένα παράθυρο. Η αναγνώριση χειρονομίας μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, αλλά η τοποθέτηση ενός αισθητήρα αποτελεί σημαντικό περιορισμό και συχνά αποκλείει ορισμένες τεχνικές.

Ωστόσο, με το smartwatches μπορεί να επιτευχθεί αυτή η διαδικασία και αυτό το gadget να καταστεί ο κύριος μοχλός, ο οποίος θα επιτρέπει στους αισθητήρες να τοποθετηθούν στο ρολόι για να αισθανθούν την κίνηση των χεριών.

Η ερευνητική ομάδα προτείνει υπερηχητική απεικόνιση του αντιβραχίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αναγνωρίσει τις χειρονομίες . Η υπερηχητική απεικόνιση χρησιμοποιείται ήδη στην ιατρική, όπως η σάρωση της εγκυμοσύνης μαζί με την κίνηση των μυών και των τενόντων, και οι ερευνητές είδαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί αυτό ως ένας τρόπος κατανόησης της κίνησης των χεριών .

Η ομάδα χρησιμοποίησε αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και μηχανική μάθηση για να ταξινομήσει την κίνηση των μυών ως χειρονομίες. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν επίσης μια μελέτη χρηστών για να βρουν την καλύτερη τοποθέτηση αισθητήρων για αυτήν την τεχνική.

Τα ευρήματα της ομάδας έδειξαν πολύ υψηλή ακρίβεια αναγνώρισης και, κυρίως, αυτή η μέθοδος ανίχνευσης λειτούργησε καλά στον καρπό, η οποία είναι ιδανική καθώς επιτρέπει σε μελλοντικές φορητές συσκευές, όπως τα smartwatches, να συνδυάσουν αυτή την υπερηχητική τεχνική με την αίσθηση των χειρονομιών.

Ο Jess McIntosh, διδάκτωρ στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, δήλωσε: “Με τις τρέχουσες τεχνολογίες, επί του παρόντος υπάρχουν πολλά πρακτικά ζητήματα που εμποδίζουν ένα μικρό, φορητό αισθητήρα υπερήχων να ενσωματωθεί σε ένα smartwatch. οπότε πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε πως θα μπορούσε να να επιτευχθεί η πιο ακριβής μέθοδος για την ανίχνευση χειρονομιών σε smartwatch χειρός”.

Συμμετέχουν στην έρευνα οι εξής: Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Mike Fraser, τον Asier Marzo και τον Jess McIntosh από την ομάδα αλληλεπίδρασης του Bristol (BIG) στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, μαζί με τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Bristol NHS Foundation Trust (UH Bristol) και κατέληξαν σε τούτο το συμπέρασμα σε ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στον κόσμο σχετικά με τις διεπαφές ανθρώπου-υπολογιστή, ACM CHI 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ, των ΗΠΑ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166