ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΟι προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών για κινητές συσκευές απαιτείται να αλλάξουν φιλοσοφία

Οι προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών για κινητές συσκευές απαιτείται να αλλάξουν φιλοσοφία

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της SuperData, τα βιντεοπαιχνίδια για κινητές συσκευές παρήγαγαν έσοδα ύψους 61,3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2018, σε σύγκριση με τους υπολογιστές που παρήγαγαν 35,7 δισεκατομμύρια δολάρια και οι κονσόλες παιχνιδιών 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι κινητές συσκευές ενδέχεται να είναι το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών.

Τα βιντεοπαιχνίδια για κινητές συσκευές όπως και το cloud gaming δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάποια στιγμή θα παραγκωνίσουν παντελώς τις κονσόλες και τους υπολογιστές στο gaming κατά την επόμενη δεκαετία, και αυτό το συμπέρασμα προκύπτει λόγω των πολλών συγκυριών που ευνοούν αυτήν την ιδιαίτερη πτυχή, όπως για παράδειγμα η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του 5G που θα φέρει απίστευτες ταχύτητες στο κινητό διαδίκτυο, η ταχεία ανάπτυξη των συστημάτων και της τεχνολογίας που φέρουν τα smartphone, και γενικά η ποιοτική υποδομή που αναπτύσσεται διαρκώς γύρω από τα βιντεοπαιχνίδια για κινητά τηλέφωνα.

Επομένως οι προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών οφείλουν να καταλάβουν πως η υπομονή των παικτών εξαντλήθηκε, και πλέον δεν χωρούν σφάλματα του παρελθόντος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εν ολίγοις εάν κάποιος παίκτης μείνει απογοητευμένος από την εμπειρία του παιχνιδιού, τότε προφανώς θα εγκαταλείψει το παιχνίδι και φυσικά θα το διαδώσει και στους φίλους τους, με αρνητικό αποτέλεσμα η εκδότρια εταιρεία πιθανόν να χάσει ένα μεγάλο μέρος από την βάση χρηστών της, πράγμα που σημαίνει πως θα μειωθούν και τα έσοδά της.

Έτσι είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι προγραμματιστές να αλλάξουν φιλοσοφία και να βελτιώσουν την εμπειρία στα βιντεοπαιχνίδια για κινητές συσκευές εάν θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό, αφού όπως εξηγήθηκε στην παραπάνω ενότητα θα είναι το μέλλον του gaming.

Συγκεκριμένα οι προγραμματιστές οφείλουν να εντοπίζουν άμεσα τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να βελτιώνουν την ποιότητα των γραφικών, να διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους πριν από την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού, όπως και μετά την κυκλοφορία και να παρακολουθούν στενά το UX (user experience) ζητώντας από τους παίκτες να τους παρέχουν ανατροφοδότηση για την εμπειρία που βίωσαν , επίσης να επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις πρωταρχικές αιτίες των προβλημάτων πριν επηρεαστούν πολλοί χρήστες και ούτω καθεξής.

Οπότε εάν οι προγραμματιστές δεν ακολουθήσουν τα παραπάνω βήματα, τότε πολύ πιθανόν να χάσουν μία μεγάλη ευκαιρία, που ενδέχεται να την καρπωθούν οι ανταγωνιστές.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για το σύνολο των επιδόσεων στο βιντεοπαιχνίδι τους και μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν με διάφορους φορείς στο συγκεκριμένο τομέα, πλατφόρμες και εταιρίες λογισμικών για να εξαλείψουν την οποιαδήποτε κακή εμπειρία που μπορεί να προκύψει στο χρήστη την ώρα του gaming.

Για να επιτευχθεί ετούτος ο σκοπός καλό θα είναι να χρησιμοποιηθούν οι δυναμικές λύσεις που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, το σύννεφο (αγγλικά: cloud), η μηχανική μάθηση και γενικότερα η αυτοματοποίηση για να να αντιμετωπιστούν γνωστά (και άγνωστα!) Ζητήματα που επηρεάζουν δραματικά την απόδοση του παιχνιδιού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166