Οι συμμορίες του σκοτεινού ιστού απολαμβάνουν εφήμερο πλούτο

Οι συμμορίες του σκοτεινού ιστού απολαμβάνουν εφήμερο πλούτο

Οι συμμορίες του σκοτεινού ιστού απολαμβάνουν εφήμερο πλούτο.

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει για το σκοτεινό ιστό (Dark web) και τις εντυπωσιακές ιστορίες που το συνοδεύουν. Ωστόσο η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο θεαματική για το εύκολο χρήμα που υποτίθεται ότι κερδίζουν οι χάκερς.

Πριν προχωρήσουμε στο κύριο θέμα αυτού του άρθρου, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα σημεία για να μην υπάρξει σύγχυση πληροφοριών και γίνει παρανόηση.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες χάκερς που λειτουργούν στο διαδίκτυο, προφανώς θα χρειαζόταν αρκετή ώρα για να αναλύσω ενδελεχώς το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως για να μπείτε απευθείας στο νόημα θα σας εξηγήσω ορισμένες από αυτές με λίγες λέξεις.

1. Ο μοναχικός λύκος, ο κυβερνοεγκληματίας που λειτουργεί μόνος του.

2. Ομάδες λίγων ατόμων.

3. Συγκροτημένες ομάδες πολλών ατόμων που αντιπροσωπεύουν το οργανωμένο έγκλημα στο διαδίκτυο, και έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν καταστροφή στο πέρασμά τους.

4. Οι χάκερς που δουλεύουν για τις κυβερνήσεις και τις μυστικές πληροφορίες διαφόρων χωρών. Αυτή η κατηγορία είναι εξίσου επικίνδυνη για τους εχθρικούς στόχους.

Ας μπούμε λοιπόν στο θέμα μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πώς η διακίνηση του μαύρου χρήματος στο διαδίκτυο από τους χάκερς είναι εύκολο να εντοπιστεί από την αστυνομία, αφού σε όποια τράπεζα και αν σταλεί το χρήμα θα ειδοποιηθούν άμεσα οι δημόσιες αρχές.

Η μόνη λύση θεωρούνται τα ψηφιακά νομίσματα, τύπου Bitcoin και Ethereum, αλλά επειδή οι συναλλαγές ανεβαίνουν αμέσως στο διαδίκτυο, εξαιτίας του blockchain και πάλι δύναται να εντοπιστούν, αλλά με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει, Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Γιατί άραγε οι συμμορίες του σκοτεινού ιστού να απολαμβάνουν εφήμερο πλούτο; Ο λόγος είναι πολύ απλός. Διότι ο σκοπός δεν είναι απλά να κερδίσεις πολλά χρήματα από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, αλλά και να τα διατηρήσεις χωρίς να σε πάρει είδηση κανένας.

Ο νούμερο 1 από την παραπάνω κατηγορία που αναφέραμε συνήθως είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα, μπορεί μεν να κερδίσει χρήματα από εκβιασμούς και λύτρα, αλλά είναι ζήτημα χρόνου να τον τσιμπήσουν οι Δημόσιες αρχές ή υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάποια χώρας. Φανταστείτε να τα βάζει ένας με τους πολλούς. Ποια θα είναι άραγε η η κατάληξη; Κρατήστε το σαν τροφή για σκέψη.

Το νούμερο 2, έχει τα φόντα να καταφέρει πολλά πράγματα και μερικές φορές το πετυχαίνει, ως εκ τούτου μπορεί να φαντάζουν δυνατοί, αλλά στην πράξη δεν είναι. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ακόμα και αν κερδίσουν χρήματα, στην πραγματικότητα δεν θα μπορούν να τα μεταφέρουν σε κάποια ασφαλή πηγή, και για πολύ χρονικό διάστημα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Το νούμερο 3, είναι η κατηγορία των ατόμων που όντως ορισμένοι εξ αυτών έχουν πλουτίσει, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν πέσει στα δίχτυα της αστυνομίας. Εκείνοι που είναι ακόμη ελεύθεροι και συνεχίζουν την κακουργηματική πράξη, είναι σαν να παίζουν διαρκώς με τη φωτιά, και να μην έχουν καεί ακόμη, αλλά πόσο θα κρατήσει ετούτη η κατάσταση;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε μέρα βγαίνουν καινούργια φυντάνια στην πιάτσα των χάκερς. Είναι κάτι σαν τη Λερναία Ύδρα, ακόμη και αν κόψεις ένα κεφάλι αυτόματα γεννιούνται πολλαπλάσια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας