ΑρχικήGadgetInsta360 One: φωτογραφική μηχανή και κάμερα για ζόρικους χρήστες

Insta360 One: φωτογραφική μηχανή και κάμερα για ζόρικους χρήστες

Insta360 One: φωτογραφική μηχανή και κάμερα για ζόρικους χρήστες που δεν συμβιβάζονται με κοινότυπα πράγματα.

Πλέον το Insta360 κυκλοφορεί την έκδοση One για βίντεο 4K 360 μοιρών που θα απογειώσει την εμπειρία σας. Φέρει μία μοναδική λειτουργία που σας επιτρέπει να τραβήξετε πρώτα το βίντεο και στη συνέχεια να ρυθμίσετε την οπτική γωνία, κατά τη διάρκεια της μεταπαραγωγής.

Η startup εταιρεία από το Λος Άντζελες ανέφερε ότι η τεχνολογία FreeCapture στην κάμερα είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην εμβληματική αφήγηση, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συλλαμβάνουν και να μοιράζονται το βίντεο πλαισιωμένο με νέο τρόπο.

“Ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε μία κάμερα με γνώμονα να είναι εύκολη στη χρήση και πιο ευπροσάρμοστη και το One είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών”, δήλωσε ο JK Liu, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Insta360. “Το One δεν είναι μόνο ένα βήμα μπροστά για την 360 μοιρών βιντεογραφία. Με τη μοναδική τεχνολογία του FreeCapture, αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε γενικά για τις κάμερες”.

Το Insta360 One βγάζει φωτογραφίες 360 μοιρών σε ανάλυση 24 megapixel (6912 x 3456) και βίντεο 4K. Προσφέρει τρεις τρόπους λειτουργίας: αυτόνομο, τηλεχειριστήριο μέσω Bluetooth και έλεγχο μέσω απευθείας σύνδεσης στη θύρα φόρτισης ενός smartphone.

Η παρούσα εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone και είναι διαθέσιμη αυτή την στιγμή για χρήση. Σύντομα θα είναι έτοιμη και τηλέφωνα Android.

Ο Liu είπε ότι η τεχνολογία FreeCapture σάς επιτρέπει μέσω του ευρυγώνιου φακού να τραβάτε σφαιρικό βίντεο, μεταφέροντας το 360 footage σε ένα τυπικό βίντεο σταθερού καρέ 1080p. Μπορείτε να κάνετε την επεξεργασία σε ένα smartphone.

Κατ ‘αρχάς, οι χρήστες θα απολαύσουν εξεζητημένες λειτουργίες που είναι άξιες αναφοράς, σαν να είχαν αρκετές κάμερες που κάλυπταν κάθε γωνία της σκηνής. Στη συνέχεια, όταν κάνουν γυρίσματα, συνδέουν το One με το τηλέφωνό τους και ξεφορτώνουν την εμπειρία. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο γυροσκόπιο ενός τηλεφώνου, το FreeCapture επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν απλά την αρχική 360 σκηνή χρησιμοποιώντας την οθόνη του τηλεφώνου τους ως σκόπευτρο.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες μπορούν να σταθούν στην τρέχουσα στιγμή, ενώ κινηματογραφούν μια προηγούμενη εμπειρία – χρησιμοποιώντας τις ίδιες κινήσεις με το χέρι που θα χρησιμοποιούσαν συνήθως για να τραβήξουν ένα βίντεο στο τηλέφωνό τους.

Η τεχνική επεξεργασίας smartphone επιτρέπει σε οποιονδήποτε – από δημοσιογράφο σε υπαίθριο τυχοδιώκτη – να ενεργεί αποτελεσματικά ως το δικό του συνεργείο φωτογραφικών μηχανών. Μπορείτε να τραβήξετε βίντεο με ένα Selfie Stick και στη συνέχεια το κοντάρι αφαιρείται αυτόματα από το footage, καθιστώντας το σαν να τραβήξατε μια εικόνα από μια κάμερα που πετάει.

Το One έχει σταθεροποίηση εικόνας σε έξι άξονες, γεγονός που καθιστά δυνατή μια νέα λειτουργία σφαίρας. Χρησιμοποιώντας μόνο το selfie stick, οι δημιουργοί μπορούν να καταγράψουν έως και 240 καρέ ανά δευτερόλεπτο βραδείας κίνησης, όπου ο ένας περιστρέφεται γύρω από τον σκοπευτή.

Η κάμερα βγαίνει με μέγιστη ταχύτητα 120 FPS, ενώ 240 FPS βίντεο επιτυγχάνεται αλγοριθμικά με την εξειδικευμένη εφαρμογή που διαθέτει. Το κόστος ανέρχεται στα 300 δολάρια και συνοδεύεται από μια θήκη δύο-σε-ένα, τη βάση κάμερας, μια κάρτα microSD, ένα καλώδιο, ένα πανί φακών και ένα συνημμένο κορδόνι.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166