Οι Χάρτες Google θα ενημερώνουν πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο, το τρένο, το μετρό σε 200 πόλεις παγκοσμίως

Οι Χάρτες Google θα ενημερώνουν πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο, το τρένο, το μετρό σε 200 πόλεις παγκοσμίως
Image Credit: Google Maps

Η Google εισήγαγε μία νέα ενδιαφέρουσα λειτουργία στους Χάρτες Google, η οποία θα ενημερώνει το επιβατικό κοινό και τους ταξιδιώτες πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο, το τρένο, το μετρό από κόσμο που χρησιμοποιεί αυτά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μεταφερθεί προς τον προορισμό του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ό,τι η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε 200 πόλεις παγκοσμίως – και αναμφισβήτητα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να γλιτώσουν επιπλέον ταλαιπωρία, ιδιαίτερα σε μεγαλουπόλεις που αυτά τα μέσα κατακλύζονται από κόσμο και ορισμένες φορές δεν υπάρχουν άδειες θέσεις με αρνητική συνέπεια κάποιοι να μην μπορούν να επιβιβαστούν και να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google, τα δεδομένα θα βασίζονται σε αξιολογήσεις από άλλους χρήστες που θα αναφέρουν την κατάσταση στους Χαρτες Google. Φυσικά αναμένεται πως ετούτη η ιδιομορφία θα βοηθήσει στο έπακρο το κοινό, αλλά το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως ορισμένοι από τους χρήστες ενδέχεται να αναφέρουν ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσουν τον κόσμο, προφανώς για πλάκα. Εν τούτοις αυτό το ποσοστό αναμένεται να είναι αρκετά μικρό, διότι δεν γίνεται όλοι να είναι ασυνείδητοι άνθρωποι και να σπάνε πλάκα εναντίον των συνανθρώπων τους.

Αξίζει να επισημάνουμε πως ετούτη η λειτουργία θα καταστεί διαθέσιμη αρχικά σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης , του Τόκιο, το Παρίσι κ.λπ, και με την πάροδο των ετών θα επεκταθεί και σε άλλες μικρότερες πόλεις, χωρίς όμως να υπάρχει επί του παρόντος κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τώρα όσον αφορά τις χώρες που θα απολαύσουν πρώτες αυτό το χαρακτηριστικό θα σας αναφέρω ενδεικτικά πως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Καναδάς, τα περισσότερα κράτη – μέλη της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Ινδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Αργεντινή και άλλες βασικές αγορές, ξεκινώντας αρχής γενομένης από σήμερα.

Σε γενικές γραμμές, αυτό το χαρακτηριστικό ενημέρωσης του πλήθους θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ενεργή ανατροφοδότηση που ζητείται από χρήστες κατά τις ώρες αιχμής που εκείνη τη χρονική περίοδο ο κόσμος θέλει να πάει στη δουλειά του.

Ωστόσο πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας πως για να στείλετε ανατροφοδότηση θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή (π.χ smartphone ή tablet) με λειτουργικό σύστημα Android και iOS.