ΑρχικήΟχήματαUnited Airlines και Southwest ακύρωσαν πτήσεις με 737 Max μετά από εύρεση...

United Airlines και Southwest ακύρωσαν πτήσεις με 737 Max μετά από εύρεση νέου ελαττώματος

Η Southwest και η United Airlines έχουν παρατείνει την ακύρωση των πτήσεων με αεροσκάφη Boeing 737 Max, αφού η Federal Aviation Administration (FAA) ανακάλυψε νέο ελάττωμα στο σύστημα πτήσης του αεροσκάφους .

Πριν λίγο καιρό, η Southwest Airlines είχε ανακοινώσει πως θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ξανά το 737 Max από τις 2 Σεπτεμβρίου, εφόσον το αεροπλάνο επαναπιστοποιηθεί από την FAA και υπάρχει έμπρακτη βεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους προσωπικό και τους πιλότους που επιβαίνουν σε αυτά τα αεροπλάνα.

Όμως τώρα, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία λέει ό,τι αναβάλλει αυτήν την απόφαση και πως δεν θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ετούτο το μοντέλο, τουλάχιστον μέχρι την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή έως ότου κριθεί αξιόπιστο. Ωστόσο αυτή η αρνητική απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου έως 150 πτήσεις ημερησίως, οι οποίες συνολικά αναμένεται να φτάσουν τις 4.000 ακυρωμένες πτήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η United Airlines είχε αναφέρει πως θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις με το 737 Max μέχρι τις 3 Αυγούστου. Εν τούτοις, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ό,τι θα επεκτείνει αυτή την ακύρωση τουλάχιστον μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Έτσι καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, εφόσον όλα πήγαιναν καλά, η United Airlines είχε σκοπό να πραγματοποιήσει καθημερινά 40 με 45 πτήσεις την ημέρα για τον Ιούλιο μήνα, και 60 πτήσεις την ημέρα κατά τον Αύγουστο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας.

Επίσης, και η American Airlines επέκτεινε τη δική της ακύρωση πτήσεων με το 737 Max τουλάχιστον έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε σχετικά με αυτό το ζήτημα: «Η ομάδα μας συνεχίζει να συνεργάζεται με την FAA, την Boeing και την Allied Pilots Association, με απώτερο σκοπό να υπάρξουν οργανωμένες κινήσεις από την πλευρά μας, ούτως ώστε οι επιβάτες μας να πετούν με ασφάλεια».

Φυσικά ετούτη η ιδιομορφία και η ακύρωση πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες σημαίνει νέο πλήγμα για την Boeing που δεν προφταίνει να δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, με συνέπεια να καταρρακώνεται η φήμη της εταιρείας και πλέον να μην την εμπιστεύεται κανένας, ενώ παράλληλα χάνει και τεράστια έσοδα από ενδεχόμενες πωλήσεις αεροσκαφών αυτού του τύπου που ίσως να γινόντουσαν εάν ήταν κανονικά τα πράγματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166