Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες χτυπήθηκαν από χάκερς, αλλά η πηγή παραμένει άγνωστη

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες χτυπήθηκαν από χάκερς, αλλά η πηγή παραμένει άγνωστη

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες χτυπήθηκαν από χάκερς, αλλά η πηγή παραμένει άγνωστη.

Οι διοργανωτές των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στη Pyeongchang επιβεβαίωσαν ότι τα συστήματα της διοργάνωσης έγιναν στόχος σκληρών επιθέσεων από τους κυβερνοεγκληματίες κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Τόσο τα συστήματα του διαδικτύου, όσο και τα τηλεοπτικά των Αγώνων έπεσαν θύματα μιας οργανωμένης επιδρομής στον κυβερνοχώρο, αν και η Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε να μην αποκαλύψει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση. Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες ότι κανένα από τα κρίσιμα συστήματά τους δεν επηρεάστηκε ως αποτέλεσμα της παραβίασης της ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Mark Adams, σημείωσε ότι ο οργανισμός είχε τον πλήρη έλεγχο των συστημάτων , λέγοντας:

«Η διατήρηση των ασφαλών λειτουργιών είναι ο κυρίαρχος σκοπός μας. Ωστόσο δεν πρόκειται να σχολιάσουμε το θέμα. Έχουμε καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα συστήματά μας θα παραμείνουν ασφαλή».

Όταν ερωτήθηκε για το ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, ο Adams απάντησε ότι δεν γνωρίζει, όμως η καλύτερη πρακτική δεν είναι να συζητάμε δημοσίως για την επίθεση.

Ο Sung Baik-you, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της Pyeongchang, επιβεβαίωσε ότι η επίθεση στον κυβερνοχώρο είχε επιλυθεί, λέγοντας:

«Όλα τα ζητήματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα λύθηκαν χθες το πρωί. Γνωρίζουμε την αιτία του προβλήματος, αλλά αυτό το είδος των προβλημάτων τυγχάνει να συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Αποφασίσαμε με τη ΔΟΕ ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε την πηγή (της επίθεσης)».

Οι ερευνητές σε θέματα ασφάλειας εξέφρασαν την εικασία ότι οι χάκερς πολύ πιθανόν να προέρχονται από τη Ρωσία, και μάλιστα ενδέχεται να επιχειρήσουν να ξεκινήσουν ξανά επιθέσεις στον κυβερνοχώρο λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω για ισχυρισμούς περί ντόπινγκ.

Αν και η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή της Pyeongchang αποφάσισαν να διατηρήσουν τις τις πληροφορίες των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο για τον εαυτό τους, ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποκαλύψουν ποιος ήταν πίσω από την επιθέσεις κατά τη φετινή τελετή έναρξης μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας