ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι χρήστες του Chrome Browser for Businesses θα απολαμβάνουν πλέον ύψιστη ασφάλεια

Οι χρήστες του Chrome Browser for Businesses θα απολαμβάνουν πλέον ύψιστη ασφάλεια

Οι χρήστες του Chrome Browser for Businesses θα απολαμβάνουν πλέον ύψιστη ασφάλεια.

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα και θα περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες ασφαλείας για τις επιχειρήσεις.

Στο Chrome 63, οι διαχειριστές του δικτύου θα έχουν πλέον καλύτερο έλεγχο των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης καθώς και ευρύτερη υποστήριξη για νέα πρότυπα ασφαλείας. Επίσης έχει εισαχθεί μια νέα δυνατότητα απομόνωσης υπόπτων τοποθεσιών, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος και κατ’ επέκταση να καλύπτονται στο μέγιστο τα πρότυπα ασφαλείας και για τις πιο απαιτητικές εταιρείες.

Ο Διευθυντής Προϊόντων της Google, ο Matt Blumberg, παρουσίασε στους χρήστες των επιχειρήσεων μια προεπισκόπηση των ενημερώσεων ασφαλείας που θα επέλθουν στο Chrome μέχρι το 2018. Οι ενημερώσεις αυτές αποτελούν μέρος των συνεχών προσπαθειών της εταιρείας για την προστασία των επιχειρήσεων από τα κακόβουλα λογισμικά, τα ransomware και άλλες επικίνδυνες απειλές ασφάλειας του διαδικτύου.

Η νέα λειτουργία απομόνωσης ιστότοπων του Chrome 63 θα επιτρέψει στους διαχειριστές δικτύου να ρυθμίσουν τα προγράμματα περιήγησης για τους επιτραπέζιους υπολογιστές με τέτοιο τρόπο ώστε το περιεχόμενο από διαφορετικούς ιστότοπους να αποδίδεται σε χωριστές διαδικασίες. Ο στόχος της Google που εφαρμόζει αυτή τη νέα λειτουργία είναι να διατηρεί τους ιστότοπους ανοικτούς μεν, αλλά σε διαφορετικές καρτέλες, ξεχωριστά, έτσι ώστε να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, για να περιορίσει τις ζημιές από τις επιθέσεις ιστού.

Ενώ η ενεργοποίηση της απομόνωσης επιβλαβών ιστοσελίδων μπορεί να ακούγεται δελεαστική για μεγαλύτερη ασφάλεια, ωστόσο μπορεί να αυξήσει τη χρήση μνήμης στα συστήματα χρηστών έως και 20%, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αργή εμπειρία περιήγησης για τους υπαλλήλους.

Ο Justin Schuh, διευθυντής του Google Chrome, επαίνεσε την πολυπλοκότητα και την αποτελεσματικότητα της νέας λειτουργίας σε μια δημοσίευση στο blog του, φέτος, λέγοντας:

«Η απομόνωση ιστότοπων είναι αποτέλεσμα εργασίας πολλών ετών και αντιπροσωπεύει πολλαπλές μηχανικές διαδικασίες, επιτρέποντας τελικά στο sandbox renderer του Chrome να επιβάλει καλύτερα τους απαιτούμενους περιορισμούς στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μια πολύ πιο ισχυρή εγγύηση ασφάλειας από ό, τι προσφέρει κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης αυτή τη στιγμή».

Το Chrome 63 είναι πλέον διαθέσιμο και οι πρόσθετες δυνατότητες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες πρέπει να εγκατασταθούν, μέσω εγκατάστασης ενημερώσεων για τους χρήστες του Chrome Browser for Businesses.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166