ΑρχικήΕφαρμογέςΌλες οι εφαρμογές Android θα πρέπει να είναι 64 bit μέχρι τον...

Όλες οι εφαρμογές Android θα πρέπει να είναι 64 bit μέχρι τον Αύγουστο του 2019

Όλες οι εφαρμογές Android θα πρέπει να είναι 64 bit μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Η Google ανακοίνωσε νέες οδηγίες για τους προγραμματιστές εφαρμογών του Android με επίκεντρο τη βελτίωση της ασφάλειας και της απόδοσης των εφαρμογών.

Από τον Αύγουστο του 2018, όλες οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται για συμπερίληψη νέων εφαρμογών στο κατάστημα του Google Play Store θα πρέπει να στοχεύσουν το επίπεδο API 26 (για Android 8.0 Oreo) ή υψηλότερο, επίσης από τον Νοέμβριο του 2018, οι ενημερώσεις σε υπάρχουσες εφαρμογές θα πρέπει να στοχεύουν στην ίδια παράμετρο.

Επιπλέον, και το πιο σημαντικό, το Play Store θα αφαιρέσει οριστικά την υποστήριξη για εφαρμογές 32 bit από τον Αύγουστο του 2019 και μετά.

Από τον Αύγουστο του 2019, όλες οι εφαρμογές στο Google Play Store θα πρέπει να είναι συμβατές με 64-bit. Η Google στην πραγματικότητα δίνει ένα χρονικό περιθώριο στους προγραμματιστές και στους χρήστες να προετοιμαστούν για τις μελλοντικές συνθήκες που θα προκύψουν αναφορικά με αυτό το θέμα.

Μετά μετά το πέρας της καθορισμένης ημερομηνίας που έθεσε η Google, οι εφαρμογές που δεν θα είναι συμβατές με αυτό το σύστημα πλέον θα θεωρούνται ανεπιθύμητες. Η Google ισχυρίζεται ότι πάνω από το 40% των συσκευών Android σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη υποστήριξη 64-bit. Η Apple έχει ήδη σταματήσει τη σύνδεση της οριστικά με το 32-bit με την έλευση του iOS 11 το οποίο υποστηρίζει μόνο εφαρμογές 64-bit.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, οι κατασκευάστριες εταιρίες που δεν θα καταστούν τα smartphones τους σε 64-bit, μάλλον θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς τα τηλέφωνά τους δεν θα έχουν πρόσβαση σε νέες και πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές. Η Google ισχυρίζεται ότι αυτές οι αλλαγές αποσκοπούν στο να κάνουν τις εφαρμογές στο Play Store πιο ασφαλείς από πριν. Σκοπός τους είναι επίσης να βελτιώσουν την απόδοση και τη σταθερότητα των εφαρμογών.

Η Google προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να βελτιστοποιήσει την εμπειρία των χρηστών το Google Play και να την κάνει όσο πιο ασφαλής από το App Store της Apple.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166