ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Twitter πρόσθεσε επαλήθευση δύο παραγόντων (Two-factor authentication)

Το Twitter πρόσθεσε επαλήθευση δύο παραγόντων (Two-factor authentication)

Το Twitter πρόσθεσε επαλήθευση δύο παραγόντων (Two-factor authentication).

Το Twitter έχει προσθέσει υποστήριξη τρίτου μέρους στην εφαρμογή επαλήθευσης σύνδεσης. Με απλά λόγια σημαίνει ότι τώρα μπορείτε να λαμβάνετε τον κωδικό επαλήθευσης του Twitter μέσω εφαρμογών τρίτου μέρους, όπως το Google Authenticator και την Authy, αντί να περιμένετε να σας παραδοθεί ο κωδικός μέσω SMS, όπως πριν.

Η αναμονή για ένα SMS μπορεί να είναι μια ενοχλητική κατάσταση, ειδικά αν ταξιδεύετε. Το Twitter έχει πλέον θέσει τέλος σε αυτό το πρόβλημα με αυτή την τελευταία ενημέρωση.

Η επαλήθευση δύο παραγόντων (Two-factor authentication ή 2FA είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που απαιτεί όχι μόνο ένα όνομα χρήστη και το κωδικό πρόσβασης, αλλά και ένα τετραψήφιο ή πενταψήφιο κωδικό που παραδίδεται στο χρήστη για να συνδεθεί στον λογαριασμό του.

Οπότε, κατ’ αυτό τον τρόπο είναι πιο δύσκολο για τους δυνητικούς χάκερς ή εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση και να κλέψουν τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη.

Ωστόσο, το 2FA που βασίζεται σε SMS δεν είναι πλήρως ασφαλές, δεδομένου ότι βασίζεται σε στατικούς κώδικες. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι κωδικοί μπορούν να παραβιαστούν αν κάποιος χάκερ ή οποιοσδήποτε άλλος εισβολέας έχει πρόσβαση σε αυτούς τους κωδικούς με κάποιο τρόπο, εκτός από την φυσική πρόσβαση σε αυτόν. Οι κωδικοί που παράγονται μέσω εφαρμογών τρίτου μέρους είναι πτητικοί, δηλαδή έχουν την τάση να εξαφανίζονται μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που δυσχεραίνει την απόσπαση του κωδικού πρόσβασής.

Το Twitter εξηγεί ότι η επαλήθευση κώδικα με SMS μπορεί πλέον να απενεργοποιηθεί, αρκεί ο χρήστης να μπει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού του και να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166